5 Mayıs 2012 Cumartesi

Arsenal - Norwich City Maç Öncesi



Sezonun son iki haftasına girilirken son iki haftada alınamayan galibiyetler sonrasında üçüncülük yarışı üç takım arasında devam ediyor. Üç takımın fikstürünü kıyasladığımızda en avantajlı takımın Arsenal olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Newcastle United'ın son derece düşük bir şansı var. Şampiyonluk amacındaki Manchester City ile deplasmanda Everton ile oynayacaklar. Her ne kadar yarış gibi görünse de Arsenal kontrolün elinde olduğu takım. Yapması gereken puan tablosunun ikinci sayfasındaki iki takımı yenmek. Arsenal her ne kadar Mikel Arteta'sız maç kazanamıyor olsa da bu maçları idare edebileceğinin düşüncesindeyim.

Arsenal'de son hafta Stoke City maçında oyuna sonradan giren Abou Diaby yeniden sakatlanarak kadro dışı kaldı. Theo Walcott'un son hafta forma şansı bulabileceği söylenirken bu maçın kadrosunda yer alamıyor. Mikel Arteta, Jack Wilshere ve Per Mertesacker sezonu kapatan isimler.

Norwich City takımında ise sol bek Adam Drury'nin durumu kritik. Savunma oyuncuları Zak Whitbread, Marc Tierney ve Daniel Ayala sakatlıkları nedeniyle kadroda yoklar.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song-Ramsey
Rosicky
Chamberlain-Van Persie-Gervinho

Arsenal'in kazanmaktan başka çaresinin olmadığı bir maç. Eğer üçüncü sırada kalarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak istiyorsa son iki maçta en az 4 puan almak zorunda. 3 puanın kurtaramayabileceğini söyleyebiliriz.

Arsenal sezonun ilk yarısında oynanan maçı deplasmanda Van Persie'nin 2 golüyle kazanmıştı. Norwich City ligde kalmayı garantilemesinin ardından biraz saldı kendini. Son 11 maçta sadece iki galibiyet aldılar ve üç maçtır kaybediyorlar.


Bu da Guardian 11'i ;


Arsenal v Norwich City
Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails