1 Haziran 2012 Cuma

Konya Torku Şekerspor & Ömer Ali Şahiner Transferi

   Takipçisi olanlar bilir; Konya Torku Şekerspor, 2011 - 2012 futbol sezonunda beklenileni veremedi. Üst üste iki sezon şampiyonluğu kovalayan ve son haftalarda Bank Asya 1. Lig hedefine ulaşamayan takım, bu sezon başında takımın iskeletini bozarak yeni bir yapılanma içerisine gitti. Yeni sezonda Metin Altınay ve Mustafa Çapanoğlu olmak üzere iki teknik adamla çalışan Şekerspor, lige istediği gibi başlayamadı ve takım içinde yaşanan uyum sorunu nedeni ile uzun bir süre kendini toparlayamadı. İkinci yarının başında ise takıma yaptığı takviyelerle Play-Off’u hedefleyen Şekerspor, yine umduğunu bulamadı ve hedefinden uzaklaştı.


Başarısızlığı Etkileyen Faktör : Cafercan Aksu'nun Ayrılması 




Galatasaray Altyapısı'nda Arda Turan'ın da içinde bulunduğu 1987 jenerasyonunun en büyük yıldız adayı olarak görüldü . 2006'daki U19 Avrupa Şampiyonasında UEFA tarafından  takip edilmesi gereken 10 oyuncu arasında gösterilmişti. Galatasaray sonrası ne Çaykur Rizespor kariyeri ne Orduspor kariyeri ne de İBB macerası onu Konya Torku Şekerspor forması altında geçirdiği sezonlar kadar mutlu etmemiştir diye düşünüyorum. Artık takım olarak uzun süre zirvede götürdüğü sezonun ardından gruplarda Elazığspor'a Play-Off larda ise Sakaryaspor'a Bank Asya 1.Lig biletini kaptıran takımdan ayrılarak kendi adına hak ettiği basamağı atlamak istedi. Sözleşmesinin sonunda sezon ortasında anlaştığı Gençlerbirliği'nin yolunu tutan Cafercan Aksu hiç beklemediği bir karşılamayla Gençlerbirliği'nden lisansı bile çıkartılmadan ayrılmak zorunda kaldı. Gençlerbirliği'ne giderken şüphesiz hedefleri farklıydı, ancak üzerinde sürekli baskılar taşıyarak artık pestili çıkan genç(!) oyuncu, basamağı çift atladığının farkına vardı ve Boluspor'la anlaştı sezon başında. 10 maça çıktı. Ağları sadece kupadaki Fethiyespor maçında sarstı. Devre arasında ise sezon sonunda lige veda eder konumdaki Giresunspor'la anlaştı kiralık olarak. Burada da 10 maça çıktı yarım yamalak. Sözleşmesi Boluspor'la devam ediyor şu an. Ancak Boluspor'da ne kadar geleceği olabilir bilemem. Tekrar bir Konya macerası uygundur bence.


Kurşun Adres Sormaz Ki

2005'ten bu yana Torku Şekerspor'un kalesini koruyordu 2 sene önce Haziran ayında Elif Yaprakçı ile hayatını birleştirmişti.Geçen sene bugün evlendikten 1 sene kadar sonra , yeni doğan bebeği Mehmet'i sadece 20 gün sevmişken 105 bin lira şeker borcu toptancıyla yüzünden tartıştı. Bu sırada toptancı tabancalarla ateş açtı. Yaprakçı olay yerinde hayatını kaybetti.  Bebeğine doyamadan ölen Gürsel Yaprakçı geride gözü yaşlı bir eş ve yetim bir bebek bıraktı. Kaleciden oğluna, birlikte çekildikleri tek kare fotoğrafı hatıra kaldı. Konya Torku Şekerspor yönetimi de o sıralar Ankaragücü yönetimiyle anlaşıyordu transfer için.
2005'ten bu yana Torku Şekerspor'un kalesini koruyordu 2 sene önce Haziran ayında Elif Yaprakçı ile hayatını birleştirmişti.Geçen sene bugün evlendikten 1 sene kadar sonra , yeni doğan bebeği Mehmet'i sadece 20 gün sevmişken 105 bin lira şeker borcu toptancıyla yüzünden tartıştı. Bu sırada toptancı tabancalarla ateş açtı. Yaprakçı olay yerinde hayatını kaybetti.  Bebeğine doyamadan ölen Gürsel Yaprakçı geride gözü yaşlı bir eş ve yetim bir bebek bıraktı. Kaleciden oğluna, birlikte çekildikleri tek kare fotoğrafı hatıra kaldı. Konya Torku Şekerspor yönetimi de o sıralar Ankaragücü yönetimiyle anlaşıyordu transfer için. O da sezona Konya Şekerspor'la başlayamadı. Kader çiziyor hayatını, pisi pisine kahrolan hayatlar. Futbol, Şekerspor, Lig yükselme hep hikaye bunların yanında. 


Elde Kalan : Ömer Ali Şahiner 

Şüphesiz gerek kulübündeki gerekse Alt Grup Milli Takımlardaki başarısıyla dikkat çeken Ömer Ali Şahiner ise Konya Torku Şekerspor adına boş geçen sezonun ardından, ayrılmayı artık kafasına koydu.
Geride bıraktığımız sezonun başında Spor Toto Süper Lig ekipleri Bursaspor ve Medical Park Antalyaspor’un transfer listesinde olan Ömer Ali Şahiner, Antalyaspor  - daha doğrusu Mehmet Özdilek- ile prensipte anlaşmış ve gitmek için gün saydığı bir dönemde, Konya torku Şekerspor yönetimi engeline takılmıştı. Konya Torku Şekerspor yönetimi, böylesine yetenekli ve takıma katkısı tartışılmayacak futbolcuyu şampiyonluk hesapları yaptıkları gerekçesi ile bırakmamış ve sözleşme yenileyerek takımda kalmasını sağlamıştı.
 
Bu sezon ise o da direk 2 basamak atlayıp Spor Toto Süper Lig'e yol almak istiyor. Eskişehirspor, KDÇ Karabükspor ve Elazığspor yine O'nun baş talipçileri. Medical Park Antalyaspor ise yeniden bir Emrah Başsan oluşumu için bu sezon başı da Ömer Ali'nin peşinde. Şehrin diğer takım Konyaspor'da ise Ömer Ali'yi bir lig yükselterek Konyaspor forması giydirme hedefi var. Futbol şubesi o yolda girişimler olduğunu açıkladı. Ömer Ali ayrıca Eskişehirspor ile görüştüğünü, Elazığspor'dan ise Bülent Uygun'un kendisini aradığını söyledi. Bir de hatırlatma yapayım, şu sıralar Fenerbahçe 'de Aykut Kocaman'ın yardımcılığını yapan İsmail Kartal , Konya Torku Şekerspor'un başındayken 15 yaşındaki Ömer Ali'yi Fenerbahçe'ye önermiş Şekerspor yönetimi yine sıcak bakmamıştı ayrılığa. 

Ancak ayrılık şu sıralar gerçekleşecek gibi. Güzel, başarılarla dolu bir kariyer senin olsun Ömer Ali. Basamakları adım adım çık kafan rahat olsun. Sen hem Konya'nın hem Konyaspor'un hem de Konya Torku Şekerspor'un geleceğisin.

Ömer Ali Şahiner 'in yazıya cevabı da gecikmedi . Cevabı da burada yayınlayayım akıllarda soru işaretleri kalmasın madem. Her şeyin hayırlısı diyerek tabii.





Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails