24 Ekim 2010 Pazar

9.Hafta // Pazar (+1) Programı || Ortabek Tahminleri


Ankaragücü - Bursaspor

Hocayollatan Ankaragücü, kardesi Bursaspor'u agirlayacak gibi gozukuyor(!)

Bursaspor'un hafta icindeki zayif oyunu bu maca sarkmasa iyi olur, formda gibi(!) gzken Ankaragucu değerlendirebilecek dzeyde. Aydin' in iyilesmesi Rajnoch 'u öne kaydirabilir.

Ertugrul Saglam yine Turgay ile baslar diye dusunuyorum,nk Ankaragücü defansi pek hücuma katki saglayan türden degil.

Ortasaha mucadelesi olarak gececek karsilasma Lider adina kolay gecmez, lider beraberlik serisine bir eklenti daha yapabilir.


Manisaspor - Kasimpasa

Gecen hafta Besiktas'i maglup eden Manisa, kotu futbolunu 7 golle susleyen(!) Kasimpasa'yi konuk ediyor.
Bana gore bu mac Manisaspor acisindan beklenilen duzeyde kolay gecmeyecek,

Ilerde Simpson-Makulula-Isaac uclusunun bireysel ve kollektif gucleri tartisilmaz, ancak orta 3lu de biraz uyumsuzluk var, sertliği ayarlayamiyorlar.
Kasimpasa cok hucum oyuncusu kullanarak hucum yapilamayacagini gosteriyor bizlere.Ortasaha ehemmiyetini tamamen unutuyorlar. Bu macin onlar acisindan daha farkli gececegini dusunuyorum, artik kaybedecek bir sey yok.

Manisaspor'un galibiyeti beklenilebilir ancak buna kolay ulasilir mi bilmem...

Fenerbahce - Galatasaray

Derbi tahmini zordur, derbilerin galibi belli olmaz , oyuncu bu maca farkli konsantre olur , 'mactan once 1500 unlu sahsiyete sorduk ; Bilmem kaçı " A kazanir , kaçı B kazanir." dedi. Hic beraberlik diyen olmadi.' Seklinde yorumlar,yazilar okuruz, belki de okumaya mahkumuz, cunku hayatin durdugu anlardandir derbiler...

Akşam da oyle olur hic futboldan nem kapmamışı da izler, alimi de.

Gelelim derbi taraflarina,
Fenerbahce takimini oturtmak icin adim adim ilerleyen bir duzeyde,ayaga hizli oyun oyununu kapmaya gayret gosteriyorlar en azindan. Galatasaray'in ise an itibariyle ne yapacagini sezebilmek cok cok cok zor. Teknik ekibini degistirmis bir takim, nasil konsantre olmaya calisir diye soramam.

Daha savunmaci ve disiplinli bir kimlige burunmesini bekledigim takimda 4-4-1-1 gibi bir oyun duzeni olabilir. Gecen gunlerde Hasan Sas'in da anlattigi gibi "orta 4lunun kenarlari savunma yapmak zorunda.Ben ve Ribéry cok zorlanmistik" diyor.

Sonu bazinda degerlendirirsek Galatasaray rahat ,Fenerbahce de ona yakin rahatlikta bana gore :) ,seyir zevki yuksek gecen macta, cok gergin anlar yasanacaktir,Tarafimdan, macin Fenerbahce lehine sonuclanmasi bekleniyor ancak dirayet kazanma yolunaki Galatasaray ise erken teslim olmaz.

Kayserispor - Besiktas

Ne denir bilmem ama Sota'nin Kayseri'si iyi takim huviyetini kapmis durumda. Takima bakildiginda bazi surekli oynayan topcularin da takima bu sene monte oldugunu goruyoruz. Selim Teber gibi saglam bir ortasaha oyuncusu Kayserispor'da duran toplarin basindan ziyade adam markajinda on plana da cikabiliyor, Hasan Ali gibi sade gorunumlu bir bek, bindirmeleriyle nam saliyor. Kayserispor, Zalayete mayasini da bir an evvel tutturursa takim oldukca iyi olacaktir.

Besiktas ise kazanmayi unuttu, maclardan sikintili sonuclarla ayriliyorlar. Guti 'den ziyade Quaresma'yi ariyorlar. Quaresma'yi neden cok ariyorlar, cunku ortasaha-forvet uyumu 0'a yakin.

Kayserispor deplasmani en zor deplasmanlardan, ancak Besiktas gelecegi icin ne yapip edip yenilmemeli artik.

Kayserispor kaybetmez benim secenegim...

1 yorum:

Mehmet Koksal dedi ki...

Galatasaray'ın gidişatı pek iyi görünmüyor bu sebeple bu maçtan pek umudumuz yok ancak Yeni teknik direktör ,,,,HAGİ,,, takıma canlılık getirecek gibi gözüküyor.Bu akşam için bir süprizi olduğunu söyledi.Süprizin ne olduğu konusunda çeşitli tahminler var.A.Azmi öncel hocam süprizin Emre çolak olduğunu söyledi olması yüksek bir ihtimal.Bana göre ise HAGİ nin süprizi 6-0 ın rüvnşını bomba bir şekilde almal:-)ama bu Şükrü saraçoğlunda mümkün mü bilemiyorum.Belki ikinci yarı bu da olur Yeni teknik direktörümüze başarılar diliyoruz..

Related Posts with Thumbnails