16 Ekim 2010 Cumartesi

Karabük Oyunu---Bursaspor 2-2 KDÇ Karabükspor


Geçen sezonun iki farklı lig şampiyonu bu sezona fizik açıdan iyi girmişlerdi. Aldıkları skorlar da bunun açık göstergesi olmalı.

Karabük'ün Deumi-Muhammed ikilisinin fiziksel yeterliliklerine rağmen pozisyonlarda yavaş davranmaları, onların defansif zaafiyetlerinin başında geliyor.Beklerde oynayan Seric-Kerim ikilisi de önlerinde oynayan Cernat ve Yasin'in geri dönüş muafiyetleri sebebiyle hucumsal etkinlikten uzaktalardı.Önlerindeki üçlünün ise gerçekten birbirleriye gerçekten uyumlu olduklarını söyleyebilirim.Hakan Söyler - Hakan Özmert - Tozo üçlüsünün önündeki Florin Cernat ile pas alışverişlerindeki uyumluluk da dikkat çekici.Tozo'nun Hacettepe ve Gençlerbirliği formasıyla yapamadıklarını KDÇ forması altında güzelce yapması belki de yanında fazladan 1 kişinin daha oynamasının neticesinde olduğunu söyleyebilirim.

Ligin parmakla sayılan dirayetli forvetlerinden Emenike ise belki Cernat'ın çıkışından sonra önüne atılabilecek pas ihtimalini de kaybetti.

Bursa cephesinde ise İbrahim Öztürk'ün performası tarafımdan takdire şayan,Ömer'in yorgunluğunu düşünsek de uyumluluklarını geçer notla onaylayabilirim.Milan Stepanov'un tercih edilmeyişi de mutemelen yavaşlığından kaynaklanıyor.

Vederson ve Ali Tandoğan ise şu ana kadar her ne kadar barajda bir oyun sergileseler de gerçekten belli seviyenin üzerinde notu hakederler.

Volkan'ın cezasını değerlendirmek doğru olmaz ama yerine oynayan İsmail'in de Volkan'dan görünür eksiklerinin fazla olduğunu söyleyemem.

Turgay'ın oyunu ise bana sürekli milli takımdaki verimsizliği anımsatıyor.Etkili,atletik ve uzun bir forvet,altyapı eğitimini iyi aldığını belli edercesine oynuyor.

Svensson'un daha çok defansif oynaöası,yanında İnsua'nın oynamasından kaynaklanıyor olsa gerek.Kesin bir yorum yapamamamın sebebi Svensson'u fazla izleyememem.

Karabük'ün pas yaparak oyunu yönlendirmesi Cernat'ın sakatlanmasından sonra sona erdi nerdeyse,Emenike de etkinliğini gösteremedi.

2-2 lik skor Bursa açısından kayıp olarak nitelendirilebilir ancak tekrar yaşamak istene şampiyonluk bu puanları kaybetmemek ile kazanılır olsa gerek.

Stat: Atatürk
Hakemler:Bünyamin Gezer, Erdinç Sezertam, M. Can Hanoğlu

Bursaspor:
Ivankov 6
Ali 6
Ömer 6,5
İbrahim 7
Vederson 6
İsmail Haktan6,5
Svensson 6
Insua 6
(Dk. 66 Ergic) 5
Ozan 4
(Dk. 61 Sercan) 4
Batalla4
(Dk. 80 Leonel)4
Turgay 7,5
Kardemir Karabük:
Tomic 5
Kerim 6
Muhammet 6
Deumi 6
Seric 5,5
Yasin 6
(Dk. 78 İlhan) ?
Hakan Söyler 6,5
Da Silva 6
Cernat 7,7
(Dk. 41 Şenol) 6
Hakan Özmert 6
(Dk. 54 Birol) 5
Emenike 6

Goller:
Dk. 10 ve 24 Turgay(Bursaspor), Dk. 13 (penaltıdan) ve 34 Cernat (KDÇspor)
Sarı Kartlar:
Dk. 43 Hakan Söyler, Dk. 77 Muhammet, Dk. 82 Birol, Dk. 86 Tomic


ORTABEK MAÇIN ADAMI: FLORIN CERNAT (35 DAKİKA)

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails