29 Nisan 2012 Pazar

Alan Razı Veren Razı: Stoke City 1-1 Arsenal




Arsene Wenger geçen hafta oynanan Chelsea maçı kadrosundan iki değişiklik yaparak maça başladı. Gervinho ve Benayoun, Walcott ve Oxlade-Chamberlain yerine ilk on birdeki yerlerini aldılar.

Maçın başında Stoke City biraz topla oynamaya çalışmasına rağmen oyun dengeli başladı. Henüz 3. dakikada Song kendini sakınmasa ayağını kırabilecek bir hamle geldi Whitehead'den. Geçmişi bilen Van Persie olaya çok sert tepki gösterdi ve maçın hakemine kartı göstertti. Crouch ve Benayoun'un şutları ilk kaleyi yoklamaları oldu her iki takımın da. Benayoun özellikle maça çok iyi başladı. 8. dakikada Van Persie, Rosicky'nin ortasında etkili bir kafa vuruşu yaptı ama kaleci Begovic kurtardı. Ramsey'in kaptırdığı topta gelişen atakta ise sahada kafa vurmak denince akla gelen ilk oyuncu Crouch iki stoperin arasından kafayı vurarak Stoke City'i 1-0 öne geçirdi. İyi başladığımız bir maçta geriye düştük. Arsenal yine kaleyi bulan ilk şutta golü yemeyi başardı. Gole rağmen Arsenal oyundan kopmadı ve rakip kaleye gitmeye devam etti. Ramsey ile kaleyi yokladığında golü bulamadı ama maçın etkili isimlerinden Benayoun'un geliştirdiği atakta Rosicky'nin ortasına vuruşunu yapan Van Persie skoru eşitledi.

İlk yarının orta bölümüne girildiğinde Arsenal tam anlamıyla rakibini ablukaya aldı. Sağlı sollu ataklarla gol aramaya devam etti. Gervinho ile çok net bir fırsatı değerlendiremedi. Stoke City dahi eminim Arsenal'den böyle fiziksel bir oyun beklemiyordu. Vücut vücuda korkmadan mücadele verdiler. Arsenal, Stoke beklerini neredeyse sahadan silecek kadar etkili hücumlar yaptı kanatlardan.

Son bölüme girildikten sonra da oyunun temposu maçın başına oranla kademeli olarak düştü. Kaleye şut çekilmedi gibi bir şeydi. Son dakikalarda Stoke City, Arsenal kalesine doğru gelmeye çalıştı ve duran toplarla gol aradı. Fakat ilk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya da Arsenal gole yakın olan taraf olarak başladı. Gervinho ve Van Persie ile kaleyi yokladılar. Van Persie yine çok iyi bir kafa vuruşunda kaleciyi geçemedi. Stoke City ise ceza sahasına şişirme topları kullanmaya devam etti. Arsenal topu ne zaman havadan, Stoke City ise yerden oynasa topu kaybeden taraf oldular. Herkes bildiğini yapmalı deyimi tam bu maç için söylenmiş.
İkinci bölümde Arsenal etkinliğini giderek kaybetmeye başladı. İlk yarıda Benayoun ve Rosicky'nin geliştirdiği ataklarla topun hakimiyetini elinde tutarken bu iki oyuncunun yorulmaya başlaması nedeniyle Arsenal adına tempo son derece düştü. Kazanılan serbest vuruşta Van Persie'nin barajdan dönen topa Vermaelen'in şutu savunma tarafından elle kesilmesine rağmen hakem bu pozisyonu atladı. 

Maçın son bölümüne etkisiz isim Ramsey yerine Diaby'i oyuna aldı Wenger. Beş dakika sonrasında ise Gervinho yerine Chamakh'ı oyuna soktu. Kurtarıcı olarak yeniden Chamakh'ı sahada görünce zaten umutlarım bitmişti. Kenarda Chamberlain beklerken gitmesi istenen ve beklenen Chamakh ne alaka diye soruyor insan. Değişikliklere rağmen Arsenal bir etkinlik gösteremezken Stoke City Jerome'un şutuyla gole yaklaştı ama Szczesny geçit vermedi. Son değişikliği de Benayoun-Santos şeklinde yaparak yenilmemeyi istediğini gösterdi Wenger. Uzatma dakikalarında ilk kez etkili taç şansı yakalayan Delap yine son derece etkili bir atış yaptı ve Sagna bir anlamda takımı ipten alarak golü engelledi.

Arsenal kısmen üstün oynamış olsa da galibiyeti hak edecek kadar kendi futbolunu sergileyemedi. Galibiyet almadan üç hafta geçti ama hala üçüncülük koltuğundayız. Rakiplerimiz eksik tüm maçlarını kazansalar bile Arsenal'in birer puan arkasında kalıyorlar. İşte sırf bu nedenle bu maçtaki bir puan önemli.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails