12 Nisan 2012 Perşembe

Fasulyeden: Wolverhampton Wanderers 0-3 Arsenal


Arsenal on birinde yapılan üç değişiklik ile başladı. Son dört maçta üç kez gol yememeyi başaran savunmadan Laurent Koscielny kart cezası, Kieran Gibbs ise sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken onların yerini Johan Djourou ve Andre Santos aldı. Tomas Rosicky ise dinlendirilmek üzere yedek kulübesine çekildi ve yerini Aaron Ramsey'e bıraktı.

Arsenal maça yüksek pas yüzdesiyle birlikte topun hakimi olarak başladı. 8. dakikada gelişen atakta Walcott, Van Persie ile yaptığı duvar pasının ardından ceza sahası içerisinde Bassong tarafından düşürülünce penaltı ve kırmızı kart geldi. Van Persie de alıştığımızın (üst köşeye çivileme) dışında Panenka penaltısıyla Arsenal'i erkenden öne geçirdi. Henüz doğru dürüst futbol oynanmamış, sert mücadele bile gösterilmemişken oluşan penaltı ve kırmızı kart ile maç koptu. Golden iki dakika sonra yine Walcott & Van Persie A.Ş. iş başındaydı. Walcott bu kez işi penaltıya bırakmadan bitirişi yaptı. Maç başlamadan bitmiş gibiydi. Son sekiz maçında ortalama üç golden fazla yiyen Wolves henüz on iki dakikada iki gol yemişti bile. Ligden düşmeleri halinde sebebi çok açık bir şekilde savunma.

Szczesny
Sagna-Djourou-Vermaelen-Santos
Song-Arteta
Ramsey
Walcott-Van Persie-Benayoun

İkinci bölüme Arsenal zaten çok zor durumda olan rakibine karşı ne yapması gerektiğini düşünmekle başladı. Gol aramak konusunda tereddütleri vardı. Sonuç olarak karşınızda küme düşmesi neredeyse kesinleşen moralleri bozuk bir takım var. En nihayetinde sizin meslektaşlarınız. Böyle durumlarda saygı gösterilmesi son derece normal.

Ancak maçın pas pas pas şeklinde bitmeyeceği de ortadaydı. Arsenal çok zorlamadan oluşursa atmayı deneriz tarzında bir oyun sergiledi. Wolves'lu oyuncuların küme düşme duygusunun verdiği gerginlik ile topu kazanmak için sert fauller yaptılar. Doyle bu pozisyonların birinde sarı kart gördü. Arsenal ilk yarıyı pas pas pas mantalitesi ile tamamladı.

Arsene Wenger ikinci yarıda herhangi bir değişiklik yapmadan başladı. Takımının farkı üç çıkarıp rahatlamasını istediğinin göstergesiydi. Buna karşın Wolves takımı da daha dirençli çıkmıştı sahaya. Bu bölümde Pat Rice takıma kenardan sert bir şekilde direktifler vermeye başladı. Ramsey yine yakaladığı çok net pozisyonda şut zamanını yanlış seçince yine bir golden etti takımını. Bazen Ramsey'in ünlü ölümleri ile attığı gollerinin bağlantısından endişe duyduğunu düşünüyorum. Bu yüzden pozisyonlarda yanlış tercih yapıyor olabilir. Wolves takımının hareketlenmesi Arsenal'i de rahatlattı ve gol atma konusundaki istekleri ortaya çıktı. Arteta'nın geliştirdiği atakta Van Persie uygun durumda kaleyi tutturamadı. İlk yarıda topla fazla bir şey yapmayan ama topsuz oyunda Arsenal'in en çok koşan ismi olan Ramsey, ikinci yarıda topla da olumlu işler yapmaya başladı. İlk bölümün son anında Kevin Doyle müthiş bir fırsat yakaladı ama Szczesny harika kurtarışla golü önledi. Wenger'in takımından üçüncü golü bulmasını istemesinin nedenini açık şekilde gösterdi Wolves atakları.

Wolves'un ikinci yarı başında sergilediği futbolu Arsenal yaptığı yoğun pas ile oyunu soğutarak tempoyu düşürdü. Bu bölümde gelişen atakta Alex Song bu sezon ki asistlerine bir yenisini daha ekledi ve Benayoun'a üçüncü golü attırdı.

Son bölüme ise Walcott - Oxlade-Chamberlain değişikliği ile girildi. Arsenal oyunu rölantiye aldığı bölümde Ramsey ile kaleye yaklaşık 2 metre mesafede golle burun buruna geldi. Ramsey talihsizliği midir nedir artık bilemiyorum bu golü de atamadı. Son beş dakikada oyuna Sagna yerine Jenkinson da dahil oldu. Son dakikalarda karşılıklı atakların ardından bitti ve maç sonucu belirlendi.

Maç zaten bana göre sonucu belli bir maçtı. Maçın başında yaşanan olayların ardından fasulyeden oynandı kalan bölümler. Böyle bir maçta oyuncuların performansı değil teknik direktörün hamlelerini değerlendirilebilir. Bu açıdan bakıldığında ise Wenger'in böyle garanti bir maçta ve skorda bile Van Persie'yi kenara alıp Chamakh veya Park'ı oyuna almaması bazı şeylerin göstergesi. Bu hareketi iki oyuncuyu da gelecek sezon takımda düşünmediği olarak değerlendirilebilir.

Wolverhampton'ın küme düşmesinin nedeni kesinlikle başarısız savunması. Kendilerine gelecek sezon Championship'te başarılar dileriz. Tottenham ve Newcastle ile aramızdaki puan farkını 5'e, Chelsea ile 7'ye çıkarmış durumdayız. Haftaya Pazartesi ise küme düşmeme yarışı veren ve bugün Manchester United'ı 1-0 mağlup eden Wigan Athletic'i ağırlayacağız. İşte bu maç bir sonraki Chelsea maçından daha zor olacak. United'ı yenerken ne kadar efor sarf ettiler, bize ne kadar enerjileri kalır bilemiyorum. Ama her zaman derim ki düşme korkusu > şampiyonluk yarışı.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails