28 Nisan 2012 Cumartesi

Stoke City - Arsenal Maç Öncesi





İki haftada önce Wigan Athletic mağlubiyeti ardından Chelsea beraberliği ile çoktan garantileyebileceğimiz üçüncülüğü ertelemek zorunda kaldık. İki iç saha maçından alınan bir puan kimsenin beklemediği bir durumdu. Yaşanan bu kayıpları telafi etme adına güzel bir fırsat. Stoke City sezon başında ve ortasında çok daha tehlikeli bir takımdı. Ancak son haftalara girildiğinde ligdeki konumlarının netleşmesinden dolayı tıpkı geçtiğimiz haftalardaki Aston Villa gibi biraz işleri salmış durumdalar. Son yedi haftada sadece bir galibiyet alabildiler o da küme düşmesi kesinleşen Wolverhampton Wanderers'a karşı. Eski formlarından uzaklaştılar. Buna rağmen Stoke City'nin anti-futbolu Arsenal'in güzel futbolu ile karşı karşıya gelince çok sıkı bir mücadele yaşanıyor. Stoke City'nin bizi yenmek için hep bir hırsı bulunuyor. Geçtiğimiz sezon Britannia stadında 3-1 galibiyet almışlar ve bizi deli etmişlerdi.

Arsenal'de Abou Diaby sakatlığını atlattı, hastalığını geçirdi ve bu maçta kadroda yer alması bekleniyor. Tomas Rosicky de haftaiçinde hastaydı ve iyileşti. Chelsea maçında kurallar nedeniyle forma giyemeyen Yossi Benayoun da seçilebilecek isimler arasında. Theo Walcott ve Mikel Arteta da sezonu yeni kapatan isimler. Jack Wilshere ve Per Mertesacker ise hala sakat.
Stoke City'de sağ bek Andy Wilkinson sakatlığı nedeniyle maçı kaçıracak. Hastalığını geçiren Jermaine Pennant'ın da ilk on bir başlamasa bile maça yedekte başlaması bekleniyor.



Szczesny

Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs

Song-Ramsey
Rosicky
Chamberlain-Van Persie-Gervinho

Stoke City'nin oyun tarzını tüm dünya biliyor artık. Yapacakları savunmadan uzun topla Crouch'a şişirmek ve kazanılan her türlü duran top fırsatını değerlendirmeye çalışmak. Duran topları kazanmak için kendilerini kolayca yere bırakmalarını çokça görebiliriz. Küçük statlı deplasmanlarda Arsenal maalesef çok zorlanıyor. Taraftar baskısından kolay etkilenen oyuncularımız var. Bu maçta bu nedenle her türlü sonuca açık bir maç. Hangi sonuç alınırsa alınsın şaşırmayacağım. Kazanmak için ne kadar nedenimiz varsa kaybetmemiz için de bir o kadar da sayabiliriz.


Üçüncülük yarışında rakibimiz artık Newcastle United. Tottenham Hotspur bir tık geride kaldı. Biz önümüzdeki maçlarda Norwich City ve West Bromwich Albion ile oynayacakken Newcastle United'ın rakipleri Chelsea, Manchester City ve Everton olacak. Sezon sonunda onlar da muhtemelen ilk dört dışında kalacak ve dördüncü muhtemelen yine Tottenham olacak. Kazandığımız taktirde huzurlu bir şekilde sezonu bitirebiliriz.



Bu da Guardian 11'i ;


 Stoke City v Arsenal


Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails