15 Nisan 2012 Pazar

Arsenal - Wigan Athletic Maç Öncesi

Sezonun sonuna doğru yaklaşırken sezon ortasında verdiğimiz ilk dört mücadelesi şu anda üçüncülük mücadelesine dönüşmüş durumda. Son beş haftaya giriyoruz ve beş puanlık bir avantajımız bulunuyor. Rakiplerimiz Newcastle United ve Tottenham Hotspur. Fikstür avantajı ise açık ara Arsenal'de. Ligde ununu elemiş eleğini asmış takımlarla deplasmanda, belli bir hedefi bulunan takımlarla ise Emirates'te mücadele edeceğiz. Newcastle ise küme düşmemeye oynayan Wigan Athletic ile deplasmanda, kendince Şampiyonlar Ligi hesapları yapan Chelsea ile deplasmanda ve şampiyonluk şansı olduğunu düşünen Manchester City ile kendi sahasında oynayacak. Tottenham ise önümüzdeki üç hafta kümede kalma çırpınışları ile karşılaşacak. Önce Queens Park Rangers deplasmanına giderken, Blackburn Rovers'ı kendi White Hart Lane'de konuk ettikten sonra ise Bolton Wanderers'ı ziyaret edecek. Özetle fikstüre baktığımız zaman puan kaybetme potansiyeli olarak en düşük Arsenal olarak görülüyor. Beş puanlık farkı da hesaba katarsak aslında iş bitti bile diyebiliriz.

Wigan Athletic ile deplasmanda oynama olarak Newcastle United'ın işinin zor olduğunu söylesek de iç sahada oynamakta aslında zor. Çünkü Liverpool'u Anfield'da mağlup ettiler. Chelsea deplasmanında çok iyi oynadılar hatalı hakem kararı nedeniyle mağlup oldular. Ardından şampiyonluk yarışındaki Manchester United'ı madara edip 1-0 mağlup ettiler. Şubat ayına kadar 15 puan toplayabilen Wigan Athletic, sonraki 10 karşılaşmada 16 puan toplayarak kendilerini tehlike bölgesinden biraz uzaklaştırdılar. Fakat hala rahat değiller. Son beş maçlarının üçü deplasmanda olacak. Buna rağmen Blackburn Rovers ve Wolverhampton Wanderers ile olan maçları kendileri için daha kritik. Manchester United maçının bir yorgunluğu olur mu bilmiyorum. Ama Arsenal bu sezon kendi sahasında sadece Liverpool ve Manchester United'a mağlup oldu. Birer puanı ise Fulham ve Wolverhampton Wanderers alabildi. İki takımında formda olduğu aşikar ancak kadro kalitesi ve saha avantajı Arsenal'i öne çıkaran faktörler olarak gösterilebilir.

Arsenal'deki sakatlıklar artık bilindiği şekilde. Manchester City maçında sakatlanarak Wolverhampton Wanderers maçını kaçıran Kieran Gibbs'in iyileştiği ve bu maçta forma giyebileceği söyleniyor. Sarı kart cezası devam eden Laurent Koscielny yerine Johan Djourou yine stoperde yer alacak. Geçen hafta dinlendirilen Tomas Rosicky yeniden Aaron Ramsey'nin yerine sahada olabilir. Arsene Wenger'in maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında oynama şansının %80 olduğunu söylediği Gervinho'nun yedek başlayıp, hafta içi methiyeler düzdüğü Yossi Benayoun ile solda başlaması kuvvetli ihtimal.

Wigan Athletic takımında ise eksik yok denecek gibi bir şey. Durumu net olmayan Hugo Rodallega dışında bir isim yok. Onun da muhtemelen yedek kulübesinde olması bekleniyor.

Szczesny
Sagna-Djourou-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Rosicky
Walcott-Van Persie-Benayoun

Wigan Athletic son haftalarda sansasyonel sonuçlar elde etse de Arsenal bariz bir hata yapmadığı sürece bu maçı rahatlıkla kotarabilir. Martinez'in maçtan beklentisinin bir puan olduğunu söylemek yanlış olmaz. Arsenal'in bu maçtan 3 puanla ayrılması halinde ise bana göre ilk üç garantilenmiş olacaktır.

Emrah Partal /GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails