10 Nisan 2012 Salı

Wolverhampton Wanderers - Arsenal Maç Öncesi

Öncelikle hafta sonunda Manchester City karşısında elde ettiğimiz galibiyetle tüm dünyaya bir kez daha Arsenal'in hala ayakta olduğunu, hangi yıldız oyuncusunu kaybederse kaybetsin kalitesinden ödün vermeyeceğini kanıtladık. Diğer iki maçta da iyi oynamış sonuç alamamıştık sadece. Bir bakıma şampiyonu biz belirledik diyebiliriz. Manchester United'ın bizden aldığı 6 puan ve Manchester City'e kaybettirdiğimiz 3 puan şu andaki 8 puanlık farkın açıklaması olabilir. Dün akşam Tottenham Hotspur'un kendi sahasında Norwich City'e mağlup olması, Chelsea'nin Fulham deplasmanından bir puanla dönmesi bize farkı biraz daha açma şansı tanıdı. Bunu başarmak için ise şu anki durumu ile en ideal takım ise Wolverhampton Wanderers. Sezona iki galibiyetle başlayan Wolves, o haftadan sonra sadece 3 galibiyet alabildi. Son sekiz maçlarında galibiyet alamazlarken sadece bir beraberlik koparabildiler. Bu sekiz maçta ise 26 gol yiyerek maç başına 3 golden fazla kalelerinde gol gördüler.

Arsenal'de en ciddi eksik olarak hafta sonu Manchester City karşısında bu sezon 10. sarı kartını gören ve 2 maç ceza alan Laurent Koscielny gösterilebilir. Ağrıları nedeniyle City maçı kadrosunda yer almayan Gervinho'nun durumu hala belirsiz. Francis Coquelin, Abou Diaby, Per Mertesacker ve Jack Wilshere ise hala sakatlıklarıyla mücadele eden isimler.

Wolverhampton Wanderers takımında eksik listesine yeni eklenen bir isim bulunmuyor. Hafta sonu Stoke City karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyette kadroda yer alamayan Jamie O'Hara, Stephen Hunt ve Jody Craddock'un sakatlıkları devam ediyor.

Szczesny
Sagna-Djourou-Vermaelen-Santos
Song-Arteta
Ramsey
Walcott-Van Persie-Chamberlain

Her ne kadar Wolverhampton Wanderers'ın matematiksel olarak ligde kalma şansı devam etse de kadro kalitelerinin doğrultusunda psikolojik olarak düştüklerini söylememiz zor olmaz. Düşmeme mücadelesi veren takımlar arasında son 10 haftada en az puan toplayabilen takım yine Wolves. 10 haftada Queens Park Rangers 8, Blackburn Rovers 10, Wigan Athletic 13 puan toplarken, Wolves sadece 4 puanda kaldı. Bunun nedenini kadro kalitesi olarak da gösterebiliriz, düşmeme adına yeteri kadar mücadele edemediklerine de bağlayabiliriz.

Bu nedenlerden dolayı Wolves maçı Arsenal açısında QPR maçı gibi bir maç olmayacak. QPR'ın ciddi şekilde kümede kalma şansı vardı. Wolves ise bence psikolojik olarak düştü ve City'i mağlup ederek moralleri tavan yapmış bir Arsenal'den puan almaları çok zor.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails