19 Kasım 2011 Cumartesi

Açılış Yaparken




AHMET BALOĞLU’dan: “Komşuya Loto’dan büyük ikramiye vurmuş, gülmekten yarıldım. Ne demişler; ‘Gülme komşuna gelir başına’ Oturdum bekliyorum :)”

***

KESTİRMEDEN..: “Avrupa’da yOĞUZ. güle güle Oğuz.”

***

BEKLENTİMİZ 3 PUAN…
Konyaspor, deplasmanlarda daha başarılı bir takım. Temsilcimiz evinde oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 3 gol atıp 2 gol yerken, dışarıdaki 5 oyunda 2 galibiyet, 3 beraberlik almış, yenilmemiş ve 6 gol atıp 3 gol yemiş.

Bu rakamları vermemiz şundan:

Konyaspor, Giresun’dan 3 puan çıkarabilir.

Eğer çıkaramazsa sürpriz sayılmalıdır.

*

AÇILIŞ BİZDEN…

Bank Asya Ligi’nin 11. Hafta açılışı bugünkü Giresunspor-Konyaspor maçıyla yapılacak. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın temsilcimiz, deplasmanda da olsa ağır basıyor. Kaldı ki, moraller en üst düzeyde.

Bizim takımımıza olan güvenimiz tam:

“Dereyi görmeden paçayı sıyırmayalım” ama futbolcularımız yine inançlarını yitirmeyecekler, yine disiplinden kopmayacaklar, yine en iyi mücadeleyi verecekler, yine 3 puanı cetvele ekleyecekler.

…Ve zirve yarışını sürdürecekler. Giresun’a gelince… Geçen hafta uzatmada yediği golle Buca’ya da yenildi, galibiyet yüzü görmedi. Artık son sözü futbolcular söyleyecekler. Gözlerimiz 13.30’da ekranda olacak…

Bugün 16.00’daki maçta Gaziantep Büyükşehirspor Kayseri Erciyes’i, 19.00’da ise Sakaryaspor Karşıyaka’yı ağırlayacak. İlk maç zirveyi, son maç alttakileri ilgilendiriyor.

Yarın 13.30’da üç karşılaşma var. Güngören Kartal’la, Akhisar Tavşanlı Linyit’le, Bolu ise Buca ile kozlarını paylaşacak. 16.00’da Adana-Kasımpaşa, 19.00’da Rize-Denizli’yle kapışacak. Bu üç mücadele de üsttekileri etkileyecek.

Kapanış maçında lider Elazığspor, pazartesi 20.00’de kritik bölgedeki Göztepe ile İzmir’de karşı karşıya gelecek.

Kağıt üzerindeki tahminler genelde şöyle:

Kartal Güngören’i, Akhisar Tavşanlı Linyit’i, Bolu Buca’yı, Rize Denizli’yi, Elazığ Göztepe’yi yenebilir. Adana-Kasımpaşa ise beraberlik kokuyor.

Önemli olan kendi maçımız.

Biz bugün Giresun’u kazasız geçelim de….

Diğer skorlara sonra bakarız.

Dikkatimi çeken bir başka nokta:

Geçtiğimiz hafta Süper Lig’de maç olmadığı için Bank Asya 1. Ligi’nde görev verilen ve yönettikleri maçlarda tarafsızlıklarını yitirdikleri için hafta içinde yoğun şekilde eleştirilen 5 hakemden 4’üne bu hafta Süper’de yeniden görev verilmesi. (Tolga Özkalfa, Suat Arslanboğa, Kuddusi Müftüoğlu, Barış Şimşek-Sadece, Volkan Bayaslan’a verilmemiş)

***

ŞİMDİLİK…

2. Lig’de Şekerspor için ne yazık ki olumlu yazamıyoruz. Çünkü temsilcimiz 6 puanla cetvelin alttan 4. sırasında. Yani, “şimdilik”, “düşmeme” mücadelesi veren ekiplerden biri. Ofspor 8 oyun ve 4 puanla 15’inci, Kocaelispor 8 oyun ve 3 puanla 16’ncı, Tokatspor 9 oyun ve 2 puanla sonuncu sırada yer alıyor.

Şekerspor yarın Kocaelispor’la karşılaşıyor. Kocaeli’nde yönetim değişti, futbolculara ödeneceklerin bir bölümü ödendi. Üstelik geçen hafta galibiyetle tanıştı. İki taraf için de dipten kurtulma adına çok önemli bir maç olacak. Şeker de, Kocaeli de 2. galibiyeti arayacak. Alttakilerden Tokat; Altay’ı, Ofspor da İskenderun’u ağırlıyor ve bu iki maçta da konuk takımlar favori gösteriliyor.

Özetle, çok önemli bir hafta bizi bekliyor.

CYazıcı -YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails