13 Kasım 2011 Pazar

Samsun Boys


Young Boys kadrosuyla Samsunspor kadrosunu birebir olarak oyuncu profilleri olarak tartışmak yersiz olabilir.

Young Boys ortasahasından Moreno Costanzo üst düzey bir tekniğe sahip kabul etmemek elde değil. Ancak fizik açıdan 1 puan yükseltilmiş bir Ufuk Bayraktar da verimlilik açısından eşdeğerdir. Defansta; François Affolter, Emiliano Dudar gibi isimleri Samsunspor'da eşleyebilecek oyuncu bulmak şüphesiz zor. Fakat Young Boys'da Henri Bienvenu, Emmanuel Mayuka gibi atletik hareketli oyuncular Samsun'daki Bance, Zenke gibi oyunculara göre hafiften (!) ayakları düzgün oyuncular.


Samsunspor ortasahasında ilk haftalarda farkını ortaya koyan Selim Teber eksikliği kendini hissettiriyor. Lakin O da kadroya dahilken de sırıtan kopukluklar halen süre geliyor :) . Orta saha gerçekten çok zayıf halde. Alvaro Dominguez , David Degen gibi bir oyuncu mu Allah aşkına? O hırsı gösteriyor mu sahada? Bencillik diz boyundan 5 metre. Bienvenu'nun saha içi kankalarından Pascal Doubaï'nin Mustafa Sarp ciddiyetinde futbola baktığı hususuna yorum dahi yapamam.

Lig başlarken Samsunspor hakkında ne kadar olumlu beklentim varsa bu olumlu beklentilerin çoğunun sebebi tabiidir ki Young Boys'da oynattığı hareketli futboluyla Saraybosnalı Vladimir Petkoviç'tir. Haftalardır çalan çanlar onunu başını şüphesiz ağrıtıyor. O da fena stres altında. Lige yeni yükselen bir ekip acayip bir transfer politikasının içinde buluyor kendini kulübe gelen menejerlerin haddi hesabı yok, kaktırabildikleri kadar oyuncuyu tıkıyorlar. Bern deki çalışma ortamı Petkoviç için tabi yok burada, ama o bekleyecektir. Ya başarmayı Ya postalanmayı...

Benim futbol ölçütümde sabır önceliktedir. Ancak bu lig STSL, burası Türkiye.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails