26 Kasım 2011 Cumartesi

Bank Asya’da Son 2 Hafta




BANK Aysa 1. liginde 11. haftaya gelindi. Hafta aralarına da sığdırılan maçlarda, takımlarda düşüşler gözlendi. Haftada bir yapılan lig maçları böyle giderse hafta da nerdeyse ikiye çıkacak ve dengeler bozulacak. Konyaspor geçtiğimiz hafta sonunda Giresun’daydı, hafta içerisinde Boluspor’la Konya’da oynadı, Pazar günü de Akhisar’da. Geniş kadroya sahip olan takımlar bu ağırlığı kaldırabilir ama, Konyaspor gibi dar kadrosu bulunan ekipler için gerçekten zor.

LİGİN 11. ve 12. haftasına gelindiğinde, çözülmeler başladı. Süper lige oynayanlar, ligde kalmayı garantileyenler ve düşmemeye oynayanlar belirginliğini göstermeye başladılar. Konyaspor Boluspor ile berabere kalınca, kaybettiği 2 puanla 7. sıraya indi. Liderle arasındaki fark 7 puana çıksa da, 2., 3. ve 4. ile ortalama 5 puanlık bir fark doğdu. Kapanmayacak bir fark değil. Akhisar maçını kazansın, puan farkı 3’e iner. Bu ligde ilk 2 takım direkt olarak süper lige terfi edeceğine göre, 3. terfi edecek takımı ligin 3.,4.,5, ve 6 sırada tamamlayan takımların play of maçı sonucu belirleyecek. Konyaspor için şimdilik hedef, direkt süper ligden ziyade play off oynamaya çevrilmeli. Şimdiden şampiyonluğu hedeflemenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Başkan Ahmet Şan’ın dediği gibi “Sportif başarı kendiliğinden gelirse ne ala”.. Doğru karar vermiş Başkan Şan. Genç futbolcuların yer aldığı kadroyla şampiyonluk hedefli oynamak, onların oyun düzenini ve disiplinini bozacağını düşünüyorum. Gençlerimiz Konya’da oynadıkları maçlardan heyecan duyduklarını ifade ediyorlar. Tabi ki, bu heyecanda stres oluşturur ve oyununu olumsuz etkiler.

BANK Asya liginin 11 ve 12 haftasında oynanan maçlarla, puan cetveli üzerinden bir analiz yapacak olursak, takımların performansları az da olsa ortaya çıkar. 11 ve 12. haftanın maç sonuçlarıyla durum şöyle: 29 puanla lider olan Ç. Rizespor peş peşe Denizlispor ile Karşıyaka’yı yendi. 25 puanla 2. sıradaki Erciyesspor’un Gaziantep Belediyespor ile Adanaspor galibiyeti var. 3. sırada yer alan Akhisarspor, arka arkaya Tavşanlı Linyitspor ile Bucaspor’u yendi. 23 puanı bulunan Elazığspor, Göztepe’ye yenilip, Sakaryaspor’u yendi. 21 puanla 5. sıradaki Kasımpaşa, Adanaspor’la berabere kaldı, Göztepe’yi yendi. 6. sıradaki Kartal, Güngören Belediyespor’la berabere kalıp, Denizlispor’u yendi. 12. haftayı 7. sırada tamamlayan Konyaspor’un 19 puanı var ama 19 puanlı 3 takım bulunuyor. Giresunspor ve Boluspor’la berabere kaldı, Aynı puanla 8. sıradaki Boluspor ise Bucaspor ve Konyaspor beraberliği bulunuyor. 18 puanı bulunan Tavşanlı Linyitspor’da Akhisarspor’a yenildi, Gaziantep Belediyespor’u yendi. 16 puanlı Bucaspor’un da Boluspor beraberliği ile Akhisarspor’a mağlubiyeti var. 14 puandan aşağıya doğru olan takımları yazmıyorum. Çoğu ligde kalmayı düşünen ekipler ki, bunlardan Güngören Belediyespor’un şansı çok az.

LİGDE 10 takımın şampiyonluğa ve play off’a oynadığı şimdiden belli oldu. Erciyesspor, Elazığspor, Kartal, Tavşanlı Linyitspor ile Bucaspor’un şansının az olduğunu düşünüyorum. Bazıları illerinin alt yapısı gibi, bazıları ise ilçe ve yetersiz kadroları var. Bunlara Akhisarspor’u dahil etmiyorum. Lig sürecinde birde düşüş yaşamalar vardır. Puan cetvelinin tepesinde yer alan 3- 4 takım daha düşüş yaşamadılar. Bu düşüş kesinlikle yaşanır mı?.. Evet kesinlikle yaşanır ve ligler bunun ispatlamıştır. Konyaspor lige iyi başladı sayılmaz. Belki en az yenilen ekiplerden ama 7 beraberlikten kaybedilen puan sayısı 14.. 3 puanlı sistemde beraberliklerde büyük puan kayıplarına neden olmakta. Tamam, deplasmandan alınan beraberlikleri saymıyorum. Bank Asya liginde dört dörtlük bir takımın olmadığını ligin başında yazmıştım. Bu ligde de her takımın birbirini yeneceğini hep yazdım ve söyledim. Yarınlarda göreceksiniz puan cetvelinin ortalarında yer alanların yükselip nerelere geldiğini. Konyaspor’un kesinlikle ilk 6’da yer alacağını şimdiden iddialı olarak yazıyorum. TRT televizyonu maçları yayınlıyor, hangisinin güçlü olduğunu söylemek imkansız. Kadrolara baktığımızda da, bakmayın gençleri kazanan Konyaspor’a kadrosu gayet iyi. Pawalek, Alvaro, Robak, Erdinç, Gökhan, Hakan, Serkan, ligin 2. yarısında iyileşirse Ertuğrul. 7- 8 süper lig tecrübesi olan futbolcuları var. Bunlara Ali Dere’yi de dahil edebiliriz. Genç oyunculardan Tolga, Selim, Muhammet, Serbay, Muhammet, Abdülkerim, Feyyaz takıma adapte olan futbolcular. Rifat iyi bir yedek. Şunu ifade etmek istiyorum, Konyaspor’un güçlü bir kadrosu var ve bu kadro bu sezon ligde iş yapar. Başkan Şan’ın dediklerine katılıyorum ve kendi fikrimi yazıyorum. Konyaspor bu sezon ilk ikiye de girebilir ama play off şansı garanti.

KONYASPOR, bu hafta Akhisar deplasmanından boş dönmeyeceğini ve 13. haftada sürpriz sonuçların çıkacağını düşünüyorum.

OBerk / YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails