24 Kasım 2011 Perşembe

Konyaspor değerini arıyor...



Maalesef son yıllarda üst üste yapılan hatalarla Konyaspor’un marka değerini yere serdik. Basınından yöneticisine,

futbolcusundan teknik adamına,

bürokratından taraftarına kadar suçluyuz.

Borçlar, hacizler, transferde skandallara ulaşan ve Konyaspor’u alay konusu haline getiren yönetimsel hatalar..

Son 3 yıl içinde şampiyonluk yaşanmasına karşın, Konyaspor değerini kaybetme noktasına geldi.

Bu süreçteki en büyük adım ise şüphesiz ki, son Genel Kurulda Konya’yı kucaklayan bir yönetim oluşmasıdır.

Ahmet Şan başkanlığındaki yönetimin göreve başlamasıyla sular durulurken, kulübün yeniden ayağa kalkması adına yapılan çalışmalarda başladı.

Son 3 yılın enkazı hemen kaldırılacak cinsten değil.

Ahmet Şan ve ekibi bırakın ateşten gömleği giymeyi, resmen kaynayan kazana kendilerini attılar.

Yönetiminin kısa süre içinde yaptığı çalışmaları takdir etmememiz imkansız.

Kapanma noktasındaki kulübü yeniden ayağa kaldırmak için geceli gündüzlü bir çalışma başladı.

İlk planda acil ödenmesi gereken borçlar kapatılırken, 3 yıllık bir program çerçevesinde de kulübün yeniden kaybettiği marka değerine ulaştırılması hedefleniyor.

Yönetim her ne kadar sportif başarıyı beklemediğini dillendirse de, sezon sonunda yaşanacak olası bir şampiyonluk Konyaspor’un daha erken ayağa kalkmasını sağlayacaktır.

Bu tabiî ki kolay değil.

He ne kadar ligde birçok takımdan daha iyi gözüksek de, dar ve kısıtlı kadroyla Süper Lig’e yükselebilinmesi büyük bir başarı olacak.

Boluspor maçına kadarki bölümde sergilenen futbol ve alınan puanlar diğer maçlar öncesi camiayı umutlandırmıyor da değil.

Yönetim şayet Milos’un borcunu devre arasına kadar öder ve transfer yasağını kaldırtmayı başarabilirse, çok değil sadece birkaç takviyeyle şampiyonluğun en büyük adayı konumuna gelebiliriz.

Ayrıca sakatlığını tam atlatıp devre arası kampında takıma katılması beklenen Ertuğrul’da eski günlerindeki gibi performans çizerse, transfer yasağı kalkmasa da Konyaspor’un sonuna kadar zirve veya play-off yarışının içinde yer alacağını düşünüyorum.

Konyaspor’un Boluspor ve Akhisar Belediyespor ile 3 gün arayla oynayacağı karşılaşmalardan alacağı puanlar da sıralamadaki yerini ve hedeflerini daha belirgin hale getirecek.

İki rakipte güçlü ve zirve hesabı yapıyor. Hem onları potanın dışına itmek, hem de şampiyonluk havasına yavaş yavaş girmek için bu maçlardan alacağımız 6 puan Konyaspor’u önemli bir konuma taşıyacak.

Soğuk havaya rağmen artık tribünlerin biraz daha dolması ve genç ağırlıklı kadroya destek vermesi gerekiyor.

Maça gelinmese de Konyaspor’a karşı ilgi olduğunu biliyorum.

İnşallah bu akşamdan başlayarak tribünler dolmaya başlar ve takım hak ettiği desteği görür.

Gelecek haftaki yazıma kadar Konyaspor son derece kritik 2 maça çıkacak. Boluspor ve Akhisar maçlarından takımımıza üstün başarılar diliyorum.

***

Ziya Doğan, gazete gazete, televizyon televizyon Konya basınına demeç verme peşinde. Takımın bu duruma düşmesinde başrol oynayan bir isme Konya basınının da biraz mesafeli durması gerekiyor.

Önceki gün bir spor programına telefonla katılan Ziya Doğan’ın saçmalamalarına güç bela dayanırken, bir ağabeymizin Ziya Doğan ile borç pazarlığı içine girmesini ise şaşkınlıkla izledim. İyi niyetle ancak düşünülmeden yapılan bu davranış Konyaspor’un marka değerini yeniden canlandırmaya çalıştığımız şu süreçte hiçte hoş olmadı. Umarım buna benzer pazarlıkları bir daha görmeyiz.

TDurmaz-YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails