25 Mart 2012 Pazar

Alıştık Artık: Arsenal 3-0 Aston Villa


Arsenal maça başlamadan talihsizlik yaşadı. Maç öncesinde ısınan Laurent Koscielny ayak bileğinden sakatlandı ve yerini Johan Djourou'ya devretti. Yedek kulübesine ise Carl Jenkinson dahil edildi. Gervinho ise Afrika Uluslar Kupası'nın ardından ilk kez ilk on birde forma şansı yakaladı. Tribünlerde Muamba için açılan resim kale arkasında elden ele dolaştı. Maçın en güzel görüntülerinden biriydi.

Szczesny
Sagna-Djourou-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Rosicky
Walcott-Van Persie-Gervinho

Maç başladıktan üç dakika sonra ise sakatlık nedeniyle oyuna sonradan dahil olan Djourou'ya Heskey'nin dirsek müdahalesi sonucunda oyun uzun süre durdu. Maç başlamadan itibaren acaba Arsenal'in sakatlık belası geri mi geliyor sorularını akla getirdi. İlk on dakika topun hakimiyeti tamamen Arsenal'deydi. Mutlak hakimiyetten kastım %92'lik bir oran. Walcott ile net bir pozisyon da yakalamasına karşı kaleci Given gole izin vermedi. Aston Villa ise kontra ataklarda Albrighton ile pozisyon aradı.

16. dakikada Gervinho'nun pasında Kieran Gibbs ceza sahası içerisinde savunmadan kurtulup çaprazdan yaptığı vuruşta Given'ın altından topu ağlara gönderdi. Given'ın golde büyük hatası vardı. Aston Villa bir hazırlık maçı atmosferinde mücadele etti sahada. Bu da Arsenal'in işine geldi. 25. dakikada Alex Song yine savunma arkasına harika bir asist yaptı ve Walcott skoru 2-0'a getiren golü attı. Ardından Mikel Arteta harika bir şut çıkardı ama Given gole izin vermedi.

Son bölümde Aston Villa iyice sahadan silindi. Topa dokunamadılar bile. Van Persie, Song ile birlikte geliştirdiği atakta ceza sahası içerisinde harika hareketlerle topu ağlara göndermek üzereydi ki Warnock ağlara giden topu kornere çeldi. Kalan bölümlerde Arsenal de işi ağırdan aldı ve ilk yarının bitmesini bekledi.

İlk yarı sahada hafızasını kaybederek futbolcu olduğunu unutan 11 kişiye karşı Arsenal çok iyi bir maç çıkardı. Maçta tempo neredeyse hiç artmadı. Arsenal rahat rahat pas yaparak, hata kollayarak bir ilk yarı geçirdi. İki hatayı değerlendirerek de ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. İlk yarıda Arsenal 11 şut çekerken Villa tek şutta kaldı. Savunma anlamında fikir sahibi olacak kadar topla oynamadı Villa. Ama ileride Newcastle maçının yıldızı, Everton maçının yokları Walcott, yine iyiydi. Bir var bir yok oyununu devam ettirecek gibi görünüyor. Gervinho yine biraz savruk olsa da Gibbs'e asistini yaptı. Alex Song artık savunmanın bir parçası değil takımın hücumlarında söz sahibi bir adam oldu. Bu maçtaki asistiyle ligdeki asist sayısını 8'e çıkardı.

İkinci yarıya her iki takımda aynı on birleriyle başladı. İlk yarıdaki oyundan bir farkı yoktu. Arsenal topun hakimi gol arayan taraf iken Aston Villa rakip kaleye gitmekten aciz savunmayı bile doğru dürüst yapamıyordu.

65. dakikada Rosicky ceza sahası dışından bir kez daha kaleyi yokladı ama Given topu uzaklaştırmayı başardı. 67. dakikada Arsenal iki değişiklik birden yaptı. Gervinho yerine Aaron Ramsey girerken, Kieran Gibbs yerini Andre Santos'a bıraktı. Santos, Olimpiakos maçından sonra ilk kez Arsenal forması giydi. Santos topla buluştuğu anda az kaldı Arsenal kalesinde gole neden oluyordu kaptırdığı top ile. Bu hatasını aylardır forma giymemiş olması nedeniyle hoş görebiliriz sanırım.

Arsenal son değişikliği ise Walcott yerine Oxlade-Chamberlain'i sokarak yaptı. Chamberlain oyuna girdikten sonra yaptığı hareketlerle yine göze hoş gelen bir oyun sergiledi. Uzatma dakikalarında Mikel Arteta kullandığı serbest vuruşta Villa kalesine bir füze gönderdi ve maçın skorunu belirledi.

Arsenal bu galibiyetle birlikte seriyi 7 maça çıkardı ki bu sayı 2007'den bu yana ilk kez oluyor. Chelsea-Tottenham beraberliği ile ligde iyice rahatlamış durumdayız. Tottenham ile 3, Chelsea ile 8 puan fark oluştu. Çok güzel bir hafta sonu daha geçirdik böylece. Sahada niye yer aldığını bilmeyen Aston Villa'lı oyuncular da kalaylanmayı hak ediyor açıkçası. İddianız olmasa bile bir Premier Lig takımının bu kadar kolay teslim olması kabul edilemez. Her neyse burada Villa'nın sorunlarını konuşacak değiliz. Bizim harika bir takımımız var. Kalan maçları da kayıpsız geçerek ligi 3. bitirelim. Gelecek sezon yeni transferlerle birlikte yeniden şampiyonluk hedefine yürüyelim.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails