11 Mart 2012 Pazar

Arsenal - Newcastle United Maç Öncesi

Hafta sonunu boş geçtiğimiz bir Premier Lig haftasında nöbetimin olması nasıl bir güzelliktir anlatamam. Maçı kaçırma ihtimalinden kurtulmuş olmakla beraber haftanın ilk gününü Arsenal ile bitirmek harika olacak. Tabi ki elde edilecek sonuç günün nasıl bittiğini de belirleyecek. Arsenal'in şu anda yakaladığı form ve inanç ile şu maçı kaybetmesi çok sıra dışı olaylarla mümkün olabilir. Tottenham ve Liverpool'u geriden gelerek mağlup etmek, üzerine bir de Milan'ı ilk maçın skorunu düşünerek geriden gelerek 3-0 sonuç elde etmek bir duruşun göstergesidir. Sezon başından bu yana mücadele ettiğimiz ilk dört şu anda ilk üç yarışına dönüşmüş durumda. Gazı kaçan Tottenham üç maçtır kaybediyor ve aramızda maç eksiğimizle dört puan fark bulunuyor. Liverpool dün kaybederek çoktan bıraktıkları dördüncülük yarışından iyice koptular. Newcastle zaten bizimle oynuyor. Yenersek onlarda hedef dışı kalacaklar. Chelsea ise maç fazlasıyla bizi yakalamış durumda. Ama onların da bizi yakalayabileceklerini sanmıyorum.

Arsenal'de sakatlar bir bir iyileşmeye başladı. Olimpiakos maçında ayağı kırılan Andre Santos takımla antremanlara başlamıştı. Bu maçta yedek kulübesinde görebiliriz kendisini. Liverpool maçında Henderson'un müdahalesiyle sakatlanan ve Milan maçında dinlendirilen Arteta yeniden on birde yerini alabilecek. Aaron Ramsey ise sakatlığını atlattı kulübede yerini alacak. Diaby, Coquelin, Mertesacker ve Wilshere'in sakatlıkları ise devam ediyor.

Newcastle kadrosunda ise forvet Lovenkrands bu maçı kesin kaçırırken bir ihtimal sezonu da kapatmış olabilir. Shola Ameobi hastalığını atlattı ve geçtiğimiz hafta yedek kulübesindeydi. Sakatlıkları süren oyuncular ise Leon Best, Sammy Ameobi, Steven Taylor, Sylvain Marveaux.

Geçtiğimiz sezon yaşanan 4-0'dan 4-4'lük maç ile sezonun açılış maçında şu anda Newcastle'da olmayan Joey Barton ile Gervinho arasında yaşananlar büyük gerginlik yaratmıştı. Ayrıca Arsene Wenger'in Alan Pardew West Ham menajeri iken yaşadığı sert tartışma hala hafızalarda.

Savunmada ideal kadromuza geldik diyebiliriz. Bu nedenle Demba Ba veya Cisse beni o kadar rahatsız etmiyor. Elde ettiğimiz moral motivasyon ile ilk üç yolunda bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

Maçın hakemi ise Howard Webb. Maalesef bu hakemle de çok güzel anılarımız yok. Maça etkisinin minimal seviyede kalmasını temenni ederek güzel bir maç olmasını diliyorum.

Emrah Partal/GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails