31 Mart 2012 Cumartesi

Queens Park Rangers - Arsenal Maç Öncesi


Arsenal'in yakaladığı form durumunda üst üste yedi maç kazanarak 2007 yılından beri ilk kez bunu başardı. Eğer bu maçı kazanır ise Invincibles döneminden sonra ilk kez böyle bir seri yaşanacak. Queens Park Rangers ise küme düşmemek için mücadele ediyor. Son yıllarda Premier Lig'e yeni çıkan üç takımdan en az biri her zaman düşmüştür. Swansea City ve Norwich City'nin böyle bir korku yaşamadığını hesaba katarsak bu istatistiğe göre Queens Park Rangers lige veda etmesi gerekiyor.

Arsenal'in artık Jack Wilshere ve Per Mertesacker'in ağır sakatlıkları dışında sakatlığı kalmadı gibi bir şey. Aston Villa maçı öncesinde sakatlanan Laurent Koscielny'nin durumunu birkaç kez Twitter hesabımdan açıkladım. Kendisini sarı kart görmesi ile iki maç ceza almasını engellemek amacıyla maç kadrosundan çıkarıldı. Villa maçında sarı kart görmesi halinde yarın ki Queens Park Rangers ve Manchester City maçını kaçıracaktı. Wenger %90 kadroda yer alacağını söyledi. Sahadaki on birin ise büyük ihtimal Aston Villa kadrosunun olacağını belirtti. Abou Diaby'nin ise hafif bir ağrısının bulunduğu ve bu maç için riske atılmayacağını açıkladı.

Queens Park Rangers'da ise en önemli isim Djibril Cisse takıma geleli bir ay olmasına karşın ikinci kırmızı kartını görerek dört maç ceza aldı. Savunma oyuncuları Fitz Hall ve Clint Hill'in ise durumla maç saatinde belli olacak. Eski Arsenal'li Armand Traore de bu maçı sakatlığı nedeniyle kaçıracak ve yerine muhtemelen Taye Taiwo forma giyecek. Orta sahanın etkili oyuncusu Alejandro Faurlin ve hücumda DJ Campbell'ın ise sakatlıkları devam ediyor.

Szczesny
Sagna-Djourou-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Rosicky
Walcott-Van Persie-Gervinho

Mark Hughes: "İşimiz kolay değil. Zor bir pozisyondayız. Bu maçlarla birlikte üzerimizdeki baskı giderek artıyor. Sürpriz takımız ve bizden galibiyet beklenmiyor. Bundan olumlu şekilde faydalanmak istiyoruz. Kilit nokta en iyi performansımızı sergilemek zorundayız."

Arsene Wenger: "Şu anda seyrettiğimiz periyotta her maça odaklanmak zorundayız. Son maçlarımızda fiziksel ve mental olarak geldiğimiz noktayı gösterdik. Gelişimimizi sürdürmeliyiz."

Karşımızda kesinlikle puan için mücadele edecek bir takım bulacağız. Aston Villa gibi puana ihtiyacı olmayan bir takım değil Queens Park Rangers. Arsenal üzerinde kısmen bir rahatlama olduğunu söylemek zor değil. Ligde üçüncülüğe gelmiş olması ve Tottenham ile 3, Chelsea ile 8 ulaşan puan farkı takımın üzerindeki baskıyı azalttı. Uzun süre aynı kadroyla oynamanın verdiği avantajda skorlara yansıdı zaten. Bu nedenle bu maçı da kazanmamız sürpriz olmayacaktır.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails