21 Mart 2012 Çarşamba

Everton - Arsenal Maç Öncesi


Premier Lig'de ikinci kez üst üste hafta içi fikstürümüz olması sebebiyle sanki haftalardır maç yapmamışız gibi hissediyorum. Arsenal'in olmadığı hafta sonu benim için gerçek anlamda bir hafta sonu gibi geçmiyor. O kadar maç takip edip Arsenal'i izleyememek futboldan uzaklaştırıyor. Son dört lig maçımızı geriden gelip kazanarak Premier Lig'de bir rekoru daha eline geçirdi. Bu durum artık takımın benliğine işlemiş durumda. Biliyoruz ve biliyorlar ki Arsenal'in artık geriye düşmesi maçı çeviremeyeceği anlamına gelmiyor. 90 dakika mücadele eden kazanacağına inanan bir oyuncu grubu ile başarı daha kolay elde ediliyor. Everton maçı özelinde de buna yakın bir şey olması sürpriz olmaz. Belki Arsenal tarzı bir kulüp felsefelerinin bulunması ve mümkün olduğunda düşük bütçeyle birlikte altyapılarını kullanmaları, belki David Moyes'in kulübü ile her koşulda devam ederek Merseyside ekibinin Wenger'i olması belki de Everton taraftarı olan kuzenimin etkisiyle sempati duyduğum bir takımdır. Everton maçları her zaman puan kaybının yüksek ihtimal görüldüğü bir maç olmuştur benim açımdan. Buna karşın Everton'ın Arsenal'i mağlup ettiği son karşılaşmanın üzerinden tam 5 yıl geçti. Everton'ın son galibiyeti 18 Mart 2007 tarihinde Andrew Johnson'ın 90'da attığı gol ile 1-0 kazandıkları maç. Daha sonra Arsenal ile oynadığı son 9 Premier Lig karşılaşmasının 7'sini kaybetti.

Arsenal'de sakatlar bir bir iyileşiyor. En son Abou Diaby iyileşti ve dün akşam Liverpool karşısında rezerv maçta bir saat forma giydi ve takımın tek golünü attı. Wenger bu nedenle kendisini kadroya almayacağını açıkladı. Francis Coquelin hızla iyileşirken sezonu kapatan Per Mertesacker hala sakat. Jack Wilshere ile ilgili her şeyin yolunda gittiğini belirten Wenger, net bir dönüş tarihi belirlemediklerini söyledi.

Everton da ise tek eksik Darren Gibson olarak görünüyor. Fakat Gibson oynadığı az karşılaşma nedeniyle Everton'ın vazgeçilmezlerinden değil.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Rosicky
Walcott-Van Persie-Chamberlain

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada Everton'ın kaleye çektiği isabetli bir şut bulunmazken Robin Van Persie'nin tek golü hala hafızalarda. Ligde girdiğimiz ilk dört yarışında öyle bir form yakaladık ki şu anda üçüncülük ile aramızda bir puan kaldı. Ligdeki ilk dört durumumuzu netleştirecek olan maç ise Chelsea ile Emirates Stadı'nda yapacağımız karşılaşma. O maçı kazandığımız halde ilk dördü garantilemiş oluruz. Bazı gazatelerin ise Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'ni kazanması ve ilk dörde girememesi halinde ligi dördüncü bitirecek olan takımın Şampiyonlar Ligi'ne kalamayacağı haberleri yapması dikkat çekici. Bu sezon ki Chelsea'nin Real Madrid ve Barcelona dururken şu kupayı kazanma ihtimalini düşünmek bile anlamsız. Gazeteler maalesef haber olsun diye haber yapmayı çok seviyor.

Neyse biz yeniden kendimize dönelim. Everton deplasmanı yine her sonuca açık bir karşılaşmadır. Bir puan alsak iç saha maçlarımızla amacımıza ulaşırız. Bahisçi arkadaşlarda yardım isterlerse eğer maçın üst olacağını söyleyebilir, yüksek oran isteyenlerin ise ilk yarı 0 ikinci yarı 2 oynamalarını tavsiye edebilirim.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails