6 Mart 2012 Salı

Arsenal-Milan Maçı Öncesi #2

Açıkçası ben sadece Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçımızı keyif almak için izleyeceğim. Her ne kadar Arsene Wenger'in olsun oyuncuların olsun bu maça dair inançları olsa da mantık çerçevesinde düşünüldüğünde şu maçı kazanmamız orta derecede bir ihtimal iken turu geçebileceğimize inanmak tamamen duygusallıktan kaynaklanabilir. Hiç olmadı güzel bir galibiyetle ilk maçın tesadüf sonucu o hale geldiğini kanıtlamak daha önemli.

Arsenal'de savunmada yaşanan krizin geçmesinin ardından virüs şu anda orta sahaya yayılmış durumda. Liverpool maçından sonra hastalanan Yossi Benayoun, Henderson'ın darbesiyle hastaneye kaldırılan Mikel Arteta ve sakatlığı nükseden Abou Diaby, Milan kadrosunda yer alamayacaklar. Yine hafif sakatlıkları bulunan Tomas Rosicky ve Kieran Gibbs ise son testleri geçebilme ihtimallerine karşılık olarak kadroya alındılar. Aaron Ramsey, Francis Coquelin, Per Mertesacker ve Andre Santos ise sakatlıkları devam eden isimler.

Milan'da ise ilk maçta sakatlanan Kevin-Prince Boateng ve Clarence Seedorf'un hala iyileşmemesi ve Massimo Ambrosini kart cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecekler. Bununla birlikte Alberto Aquilani uzun süren sakatlığının ardından 13 Ocak'ta ilk kez kadroya alınmıştı. Urby Emanuelson da bileğinde ağrının ardından hafta sonu kazanılan 4-0'lık Palermo maçında ilk on birdeydi. Eğer Emanuelson riske edilmez ise Stephan El Sharawy forma giyebilir. Hücum oyuncularından Maxi Lopez ve ilk maçta sakatlanan Pato da sakatlıklarından kurtulamadılar ve bu maçın kadrosunda değiller. Savunmada ise Alessandro Nesta aynı durumda. Eski Arsenal'li Mathieu Flamini antremanlara başlamış ise de muhtemelen bu maçı kaçıracak.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song-Rosicky
Walcott-Chamberlain-Gervinho
Van Persie


Arsene Wenger: "[Arsenal'in Avrupa Kupalarında oynadığı son 19 karşılaşmanın 6'sında dört farklı ve üstü galibiyetler almasından referans ile] Bu istatistikleri seviyorum. Gol atabiliyoruz. Bu özelliğimizi kullanarak bunun için uğraşacağız. Kazanmak için her şeye sahibiz. Şu anki skor daha biz maçımızı oynamadan belirlenen skor ve bunu değiştirebiliriz. Hayal dünyasında yaşamıyorum. Kolay bir iş olmadığını biliyorum. Üst düzey bir takımsanız yüzde beşlik bir ihtimal de olsa o ihtimale inanarak hareket etmelisiniz. Emin olun biz hala şansımızın sona erdiğini düşünmüyoruz."

Massimiliano Allegri: "Zlatan Ibrahimovic (hafta sonu hat-trick yaptı) harika işler yapıyor. En iyi form durumunda. Üç maç ceza ona iyi geldi. Bence büyük oyuncularınız olmadan Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak imkansız. Büyük oyuncularınız olmadan bunu asla yapamazsınız. Bu Arsenal için de Milan için de herhangi bir takım için de geçerli. Büyük isimler almalısınız. Milan'da bizim liderimiz Zlatan Ibrahimovic. Geçen sezona kadar sahadaki karakterimizi Gattuso sergiliyordu. Şimdi ise Mark Van Bommel ve Thiago Silva."


Allegri'ye şunu hatırlatmak isterim ki 2004 yılındaki finalde ne Monaco'nun ne de Porto'nun kadrosu o yılın en iyi 10 kadrosu arasında yer almıyordu. Ya da 2010 yılındaki Bayern Münih-Inter finalini kimse beklemiyordu sanırım. Bu nedenle belli bir standardı ve takım ruhunu oluşturan her takım Şampiyonlar Ligi'nde sonuca gidebilir.


Öncelikle şunu hatırlatalım ki Şampiyonlar Ligi tarihinde eleme turlarında 4-0'tan tur atlayan bir takım yok. Avrupa Kupalarında bunu yapan son takım ise 1985 yılında Real Madrid. Borussia Monchengladbach karşısında 5-1'lik mağlubiyetin ardından 4-0'lık galibiyetle turu atlamıştı.

Bununla birlikte Milan, 2003/04 sezonunda çeyrek finalde Deportivo La Coruna karşısında ilk maçı 4-1'lik skorla kazandıktan sonra ikinci maçı 4-0 kaybedip elenerek, Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçta üç farklı avantaj elde ederek elenen tek takım olmasıyla ünlü.

Sıradan ve kafa yoran istatistikleri yazmadan bu kısmı da bitirelim. Benim açımdan sezonun son Şampiyonlar Ligi maçını güzel bir galibiyetle tamamlamak yeterli olacaktır. Turu geçme hayalleri ile maçı izlemenin ve strese girmenin gereği yok. Keyfini çıkarmaya bakın bu maçın. Daha sonra da ligde kalan maçlarımızla birlikte ilk dördü garantileyip üçüncülük yarışının heyecanını yaşayabiliriz.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails