4 Mart 2012 Pazar

Sen Başkasın: Liverpool 1-2 Arsenal


Arsenal belki de yıllardır yaşamadığı bir haz ile son maçtaki on birinin aynısı ile sahaya çıktı. Özellikle milli maçlarında oynandığı bir dönem geçirildiğini düşününce Arsenal için bir mucize olarak değerlendirilebilir. Sakatlıktan dönen Abou Diaby yedek kulübesinde Gervinho ve Alex Oxlade-Chamberlain'in yanında yerini aldı. Marouane Chamakh yine Park Chu-Young yerine yedeklere dahil edildi.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Rosicky
Walcott-Van Persie-Benayoun

Maç düşük bir tempoda başladı ve iki takımda birbirini tartarak oyuna devam etti. Arsenal, Walcott'un isabetli, Sagna'nın taça giden şutuyla etkili olmaya çalıştı. Liverpool ise kazandığı korner vuruşlarıyla gol aradı. Koscielny ve Song'un yaptığı hatalarda da Liverpool pozisyon şansı yakaladı ama önce Szczesny daha sonra Gibbs önemli müdahalelerle atak daha fazla tehlikeli olmadan kestiler.

İkinci bölüme girildiğinde Suarez ceza sahası içerisinde Szczesny'nin topa atlayışından faydalanarak kendisini yere attı ve hakem yine bu aldatmacaya gelerek penaltıyı verdi. Ne var ki Szczesny Kuyt'ın penaltı atışını sonra da tekrar vuruşunu harika bir şekilde kurtararak gole izin vermedi. Her hafta kendini atan futbolculara penaltı verildiği sürece futbol hiçbir zaman adil olamayacaktır. Penaltı bir maçı katleden bir turnuvanın kaderini değiştiren bir karar. Böyle bir karar verirken iki kere düşünmek lazım. Önce Milan maçı, ardından Tottenham şimdi de Liverpool sürekli aleyhimize bir hatalı penaltı kararı furyasıdır gidiyor. 22. dakikada gelişen Liverpool atağında açılan ortaya ters dokunuşu yapan Koscielny, Liverpool'u 1-0 öne geçirdi. Golle birlikte aksamaya başlayan Arsenal savunması önemli bir pozisyon daha vererek Liverpool'a farkı arttırma fırsatı verdi ama ne var ki önce Szczesny sonra direk bu şansı engelleyen faktörler oldular.

Son bölüme girildiğinde hiç bir pozisyon yokken Sagna'nın ortasında Van Persie, Carragher'ın onu durduramayışından faydalandı ve kafayla skora dengeyi getirdi. Van Persie bu maçta Arsenal formasıyla Anfield'da bir lig maçında ilk kez on birde başladı. Golünü de atmayı başardı. Liverpool Suarez ile gole bir kez daha yaklaştı ama maçın kesinlikle Arsenal adına en iyisi Szczesny gole izin vermedi.

İlk yarıda hücum anlamında hiçbir şey yapmayan bir Arsenal vardı. Oynayan Arsenal bu maçta beklemeyi tercih etmişti sanki. Spiker Arsenal ileri hattının isimlerini söylemezken ilk yarının 1-1 sona ermesi buna rağmen yediğimiz golü bile bir Arsenal'linin atması olumlu olabilecek şeyler. Liverpool'un ilk yarıda 8 kornerine karşılık Arsenal'in 0'da kalması ilk yarının özetiydi aslında.

İkinci yarının başında Henderson'un omuz darbesiyle yerde kalan Arteta ciddi bir sakatlık yaşadı ve sağlı ekiplerince dakikalarda yerde bekletildikten sonra sedye ile dışarıya alındı. Onun yerine ise oyuna tek ihtimal olan Abou Diaby girdi. Diaby'nin dört aydır futbol oynamadığını da hatırlatalım. Arteta'nın sakatlığı nedeniyle ilk bölümde fazla pozisyon yaşanmadı ve oyun soğudu.

Son bölüme girilmeden önce de temposuz ağır bir maç devam etti. Liverpool yine topa hakim korner atışları ile gol aramasına karşın net bir pozisyonu yok. Arsenal ise Walcott'un savunmaya çarpan şutu ile gole yaklaştı. Arsenal hücum anlamında hiçbir şey sergilemezken Gervinho Benayoun yerine oyuna girdi.

Son bölüme ise Arsenal oyuna sonradan giren Diaby yerine Oxlade-Chamberlain'i alarak başladı. 1-1 devam eden maçta Arsenal son bölümde ileride Gervinho, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Rosicky ve Van Persie ile oynadı. Sahada hücum anlamında yine bir şey gösteremezken Song yine Everton maçında olduğu gibi Van Persie'ye harika bir asist yaptı. Sekiz dakikalık uzatma sonunda Arsenal çok kritik bir galibiyet elde etti.

Oyuna bakıldığında aslında Arsenal'in hücum anlamında çok fazla bir şey yapmadığı bir maç oldu. Akılda kalan pozisyon yok sadece goller var. İki kere geldik yendik gittik gibi bir şey yani. Liverpool'un kaleyi bulan şut sayısı sadece dört ki bunun ikisi penaltı atışında oluştu. Arsenal'in ise yedi isabetli şutu var. Szczesny'nin harikalarına Van Persie'nin harikaları eklendi. Bu dakikadan sonra düşünmesi gereken biz değiliz. Oyunumuzu oynadığımız, Van Persie'miz olduğu sürece bu ligi her türlü ilk dörtte bitiririz. Artık Chelsea ile Liverpool düşünsün. Salı günü bir mucize olur mu bilmem ama ben sadece keyif amaçlı izlemeyi düşünüyorum. Eğer olursa zaten kafayı yerim.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails