24 Mart 2012 Cumartesi

Arsenal - Aston Villa Maç Öncesi


Bu haftaya hafta içinden kaynaklanan müthiş moral ile giriyoruz. Tottenham'ın bir puan önüne geçerek üçüncülüğe yükseldik. Sezon başında yaşanan şokların ardından takımın bu hale dönmesi bana kalırsa olursa Manchester City'nin şampiyonluğu kadar kıymetlidir. Bu sezon Aston Villa karşısında heyecanı yüksek sonucu güzel maçlar oynadık. Ligin ilk yarısında deplasmandaki maçta Benayoun'un 87. dakikadaki golüyle galibiyeti koparmıştık. FA Cup'ta ise ilk yarıyı 2-0 geride kapattığımız maçta ikinci yarıdaki süper oyunla maçı 3-2 kazanmıştık. Yarın oynayacağımız maçta da Aston Villa'nın ligde hiçbir iddiasının bulunmaması küme düşme korkusu da yaşamaması nedeniyle kolay bir galibiyet bekleyebiliriz. Son altı maçtaki oyunumuzun bir benzerini sergilemek yeterli olacaktır üç puan için. Ayrıca bu hafta Chelsea-Tottenham maçının olması bu maçtaki galibiyetin her halükarda karlı bir sonuç doğuracağının göstergesi.

Arsenal'in sakatlarla ilgili sorunlarının büyük bölümü çözülmüş gibi duruyor. En son Abou Diaby'de iyileşti ve Everton maçı öncesinde rezerv takımla çıktığı Liverpool karşısında takımının tek golünü atmıştı. Orta saha oyuncusunun iyileşmesine rağmen Wenger'in onu riske etmeme adına kadroya almayacağı söyleniyor. Francis Coquelin, Per Mertesacker ve Jack Wilshere'in ise sakatlıkları devam ediyor. Wenger'in Everton maçındaki kadroyu koruması bekleniyor.

Aston Villa takımında ise Charles N'Zogbia yaşadığı sakatlıktan kurtulup Arsenal karşısında forma giymek için mücadele ediyor. Durumu henüz net değil. Fulham maçında galibiyet golünü atan Andreas Weimann, N'Zogbia'nın yetişememesi halinde forma şansı bulabilir. Darren Bent, Richard Dunne ve Fabian Delph'in ise sakatlıkları devam ediyor ve bu maçta forma giyemeyecekler.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Ramsey
Walcott-Van Persie-Rosicky

Arsene Wenger: "Ligdeki konumumuz diğer sonuçlara bakmadan güvence altına girene kadar bu formumuzu sürdürmemiz gerekiyor. Diğer takımların aldığı sonuçları düşünmeden kendi oyunumuza odaklanmalıyız. Galibiyet serimiz ile yakaladığımız formu profesyonel şekilde devam ettirmeliyiz. Arsenal'i seven herkesi performansımızdan dolayı mutlu görmekten sevinç duyuyoruz."

Alex McLeish: "Burada iyi oynamış ama kaybetmiştik. Ne olduğunu tam bilemiyorum ama 15 dakikalık bir fırtınada savrulduk. Ama oynadığımız iki karşılaşmada da Emirates Stadı'nda iyi bir sonuç elde edebileceğimizin sinyallerini verdik. Geçen sezon bunu başardık. Premier Lig'de yenilmeyecek takım yoktur."

Arsenal 2010 Mart ayından sonra ilk kez 6 maç üst üste kazandı. 7 maçlık seri ise en son 2007 Ekim ayında idi. Aston Villa, 8 puan ile Emirates Stadı'nda en çok puan toplayan takım konumunda. Aston Villa duran toplardan gol yeme oranı en yüksek takım iken Arsenal ise golü atan taraf konusunda ligin en kötü takımı.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails