31 Ekim 2011 Pazartesi

Özelden Genele, Gençlerin Yapacakları

--Öncelikle yazıma biraz önce izlediğim Konyaspor - Çaykur Rize maçıyla başlayacağım. Konya elindeki fırsatı tepti diyemeyiz çünkü oyunun baştan sona hakimi rizeydi. ama kırmızı karttan sonra hele hele maç 2-0 ken maçta berabere bitmemeliydi. Kalecemiz Pawalek harika işler çıkarmaya devam ediyor. Sanırım tek sıkıntımız Robak’la Ali Dere anlaşamıyor. Bugün Ali Dere ortalarda hiç görünmedi, sadece penaltının asistini yaptı diyebiliriz.

--Neyse gelelim gençlere sunulan büyük fırsata. Aslında bu gençlere sunulmuş bir fırsat değil zorunluluktan oynatıldıklarının kendileri de farkında ama ellerine bu imkan bir daha geçmez. Bu sezon içersin de kendilerini göstermeleri gerekiyor. Onlardan bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. FİFA aslında Konyaspor’a transfer yasağı getirerek bütün Bank Asya 1. Lig takımlarına bir ders verdi. Bilirsiniz ki Bank Asya 1. Lig takımları yeterli olmayan, yaşlı, Süper Lig’de kazara büyük takımlara gidip yedek kalan birçok oyuncuyla doludur. Nerdeyse bütün takımlarda böyle oyuncular var. Bu oyuncular peki iyi oynayabiliyorlar mı? Ama Konyaspor gençlerle kurmuş olduğu takımda Süper Lig’den kalan tecrübeli oyuncularını da eklediğinde yeterli bir futbol sergiliyor...

-- Tek sıkıntısı Konyaspor’un gol yollarında etkisiz kalması; ama eminim ki birkaç sene içerisinde altyapıdan gelecek yetenekli bir forvetle de bu sıkıntıyı aşacaktır.

--Belki de bundan sadece Bank Asya 1. Lig takımları değil, Süper Lig ekipleri de ders almalı Avrupa’dan Guti’yi getireceğine Konyaspor’lu Serbay gibi Ali Dere gibi oyuncu yetiştir ve bunlara özgüven aşıla... Guti 8 haftada sadece 1 maça çıktı Ali Dere 9 maçın hepsinde oynadı. Yıllardır sakat oyuncular var takımlarımızda biraz bunların yerine genç oyunlar yetiştirelim.
Eminim Konyaspor bu genç oyunlardan iyi para kazanacak özellikle Ali Dere ve Serbay’dan... Bu arada Serbay’ın Denizliye attığı gol neydi öyle ya harikaydı harika :).

Gol için 25. sn'den sonrasını izlemenizi tavsiye ederim.

aaliöncel / ORTABEK / aalioncel Twitter


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails