18 Ekim 2011 Salı

Üç Üzüntü



İKİSİ DE DOĞRU…

Konyaspor teknik direktörü Osman Özdemir Kartalspor maçı için, “Gol arayan, golü düşünen Konyaspor’du. Galip gelmemiz gereken bir maçtı ancak olmadı” dedi. Özdemir, oyuncularının performansından memnun olduğunu belirtti.

Yorumumuz: Aynen katılıyoruz.

Kartalspor Teknik Direktörü Besim Durmuş ise zor bir maç olacağını bildiklerini, Konyaspor’un yaşadığı sıkıntıları ve içinde bulunduğu olumsuz durumu artı bir enerji olarak sahaya yansıttığını söyledi. Yorumumuz: Konyaspor’un içinde bulunduğu yönetim ve parasal krizin futbolcuları kamçılayabileceğini maçtan önceki yazımızda belirtmiştik. Bu açından Durmuş’a da aynen katılıyoruz.

MAÇA GELELİM:

Konyaspor ilk yarı 9, ikinci yarı 5, toplam 14 pozisyon buldu. Bunlardan 4’ü net gol olabilecek pozisyonlardı ama bir tanesi bile gole çevrilemedi. Kartalspor ise 90 dakikada 5 pozisyon bulabildi. Galibiyet, oyunun 90 dakika boyunca hakimi olan temsilcimizin hakkıydı, ancak atamıyorsanız ne yapacaksınız? En az gol atan ama en az gol yiyen ekiple beraberliğe razı olacaksınız.

Pawalek’e nazar değmesin, ona hakkıdır, yine “aferinler” yağdıracağız. Robak yeterince yine beslenemedi, Ali Dere yine bencildi, Serbay’ın acemiliği normaldi. Gökhan Emreciksin kendini zorlayıp koşmadı, hep pas bekledi. Yani, bildiğiniz gibi!. Bu takım eğer Erdinç’in eksikliğini hissetmezse yarınki Denizlispor deplasmanından 3 puan kapabilir. Düşünüyorumda bu futbolcunun yerine kimi oynatabilirsiniz?.. Yerini kapatacak var mı? Ben bulamıyorum, siz bulabiliyor musunuz? Lider Boluspor’la aramızda 7; 2’nci Erciyes’le ile 5; 3 ve 4’üncü Kasımpaşa ve Akhisar’la 4 puan fark var ve her zaman kapatılabilir. Gol kısırlığı zamanla atlatılabilir. Eğer Konyaspor güçlü bir yönetime kavuşur parasal kriz giderilebilirse bu mücadeleci takımdan umudum var.

***

KULVAR MI DEĞİŞTİ ?

Konya Torku Şekerspor, karanlık bir yolda ilerliyor. Dört haftada dört yenilgisi var.

Tepecikspor’a farklı yenilirken geçen son iki sezonu mumla arattı. Doğrusu biz dün istifa ederek kulüpten onurluca ayrılan sevgili Metin Altınay’ın takımını böyle görmeyi hiç beklemiyorduk ve hem istifasına hem de sonuçlara onun kadar üzüldük. Şekerspor patlama yapabilir ama ne zaman?

Çünkü zirve kulvarını şimdilik kaybetmiş, düşmeme kulvarında gidiyor gibi. Ancak hatırlamak gerekir, böylesine kötü futbol oynamasına rağmen bir çok net pozisyondan yararlanamadı.

Bu hafta Şanlıurfa deplasmanı çok zor. Önemli olan zoru başarmak değil mi?

***

BEKLEMİYORDUK…

Potadaki 2’nci Lig temsilcimiz Konya Torku Selçuk Üniversitesi, İstanbul deplasmanında Darüşşafaka’ya 2 sayı farkla yenildi: 74-72. Bu hiç de aklımıza gelmeyen bir sonuçtu.

Sarı mavililere yazık oldu. Hakem kararlarını unutmamak gerek.

*

Demek istediğimiz şu;

Konyaspor da, Şekerspor da, Üniversite de geçtiğimiz hafta sporseverlerimizi üzdüler.


CYazıcı/YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails