31 Ekim 2011 Pazartesi

Rize’den 3 puan gelmeliydi…

YENİ yönetimin göreve gelmesiyle kendi sahasında Karşıyaka karşısında ilk galibiyetini alan Konyaspor’da yeni yönetim futbolculara olan ödemenin bir kısmını yapınca, elbette futbolcularda moral buldular. Profesyonel futbolcu topunu oynar ama alacağı paraya da bakar. Dönemimizde forma aşkı bitti, para aşkı var artık.

MAÇIN ilk yarısı Konyaspor’un savunması ile Ç. Rizespor’un forvetleri arasında geçti. Konyaspor’un taktiği ani çıkışlarda kontradan goller bulmaktı ki, bunu da ilk yarıda başardı ve iki penaltıdan 2 gol kazandı. Robak iki atışında da kaleciyi ters tarafa gönderdi. 39’da Aytek’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Ç. Rizespor’dan 3 puan gelmeliydi. Genelde Konyaspor akınları sağ kanattan geldi. Hakan-Gökhan dayanışması bu kanadı uçurdu, sol kanat ise daha etkisiz kaldı. Yalnız Hakan ve Gökhan’ın çalım hastalığından kurtulmaları gerekiyor. Yenilen gollere baktığımızda hep top kaptırmadan oluyor ki, buda çalımın sonucu. Gökhan sağ kanatta hareketli ve etkili ama defansif yönü olmayınca, kademeye giremiyor ve kanada demir atıyor.

Ç. RİZESPOR ikinci yarıya başlar başlamaz golü bulması, takımı hareketlendirdi. Ne kadar 10 kişi kalsalar, oyunun hakimi Ç. Rizespor’du. Topa daha çok sahip olmaları, Konyaspor’unda geride çakılı kalıp, defansı düşünmeleri beraberliği getirdi. Oyundan düşecek olan Ç. Rizespor olması gerekirken, Konyaspor oyundan düşmedi ama pasta isabet eksiye geçmişti. Oysa tüm duran topları kullanan Murat Hacıoğlu maçın kahramanı oldu çıktı. Ç.Rizespor duran toplardan gol bulurken, Konyaspor’un golleri olgun paslarda penaltılardan geldi. Konyaspor’un da net pozisyonları oldu. Robak’ın direkten dönen kafa topu. Robak’ın yerden pasında Serbay’ın kaçırdığı mutlak gollük pozisyon vardı. Konyaspor, 3. gole yaklaştığı anlarda bir golü bulsa maç kopacak. Ya da Konyaspyor 2. yarı başlar başlamaz golü yemese, uzayan zamanda maç yine kopabilirdi. Bikoko’nun kaçırdıklarını sayarsak, maç Ç. Rizespor adına da kopabilirdi.

YENİLEN gollere bakınca, Pawelek’e üzüldüm. Gol yemeyi sevmeyen bir kaleci var ve defans hatalar yapıyor, goller geliyor. Bikoko’nun attığı kafa golüne ne demeli. Hakan Pawelek’i şaşırttı, topa vuracak sandı, hareket etmeyince, Pawelek’in son uzanışı çare olmadı.

KENAR yönetimin oyuncu değişikliklerine gelince. Hüseyin Kalpar çok akıllı değişiklikler yaptı ve 10 kişi kalan takımını ayakta tuttu. Osman Özdemir’in Serkan’la başlamasını beklerdim. 67’de Gökhan’ın yerine girdi ama yararlı olamadı. Defansın göbeğinde iki genç futbolcu, deneyim eksikliği ile hata yapabilirdi, yaptı mı? Evet 2 golde kafadan geldi. Alvaro-Selim ikilisi oynasa, Serkan’da önlerinde görev alsa iş değişir, Konyaspor’un orta alanı rahat ederdi. Alvaro yine ön libero ama yanında oynayan Recep ve Serbay defansa yönelik oyuncular değil ki, oyun kursunlar. Osman Hocam takımın yaptığı pas hatalarına bir son verdirmeli. Ali Dere’nin yerine Rifat, Serbay’ın yerine Tolga’nın oyuna alınmaları tamamen sonuca ve zamana dayalıydı. Oyun içinde en çok koşan da Konyaspor’un gençleriydi.


HAKEM Serkan Çınar rakibi koruyan bir yönetim gösterdi. Penaltılar buz gibi penaltı. Kırmızı kart çok isabetli de, yok yere rakip adına en tehlikeli bölgelerden yok yere ceza atışlarının verilmesi hakemliğine gölge düşürdü. Kaleci Mehmet Ali’nin, ceza alanı dışında Ali Dere’yi tekme ile indirmesi kırmızı karttı. Alvaro kendi lisanıyla hakemi uyardı ve yok yere sarı kart gördü. İşte hakemler bunu yapmayacaklar. İki penaltı vermenin, birde kırmızı kart gösterdiğinin ezikliğini bu dakikada yaşadı ve es geçti.

KEYİF veren bir maç oldu. Konyaspor’da deneyim eksikliği var ama kısa sürede de giderilebilir. Bu maçtan en azından bir puan gelir diye düşünmüştüm, 3 puan gelecekti, beceremediler. Şu bir gerçek ki, Konya spor deplasmanda yenilmiyor, yenilmemeye de devam edecektir. Rize gibi önemli deplasmandan tek puan getirdikleri için takımı kutluyorum. Yönetime de başarılarımı yineliyorum.

OBerk / YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails