1 Ocak 2012 Pazar

Asayiş Berkemal

Konyaspor'da kamp devam ediyor. Yönetimin en büyük mali sıkıntısı, önceki gün ödenecek kamu borcuydu, onu da çözünce rahat bir nefes aldı. İnanın çok sıkıntılı saatlerin yaşandığını, mesai bitimine yakın ödemenin yapılmasıyla büyük bir yükün altından kalkıldığını düşünüyorum. Rakam olarak bilmiyorum ama yazmıyorum, ödenmemiş olsaydı, Konyaspor’un borcunun yarısı kadar bir ek borç daha gelecekti. Yönetim kurulunun içerisinden bu ödemeye yardımcı olan sayıları az kişilere, Konyaspor camiası minnettardır. Bende bir Konyasporlu gazeteci olarak teşekkür ediyorum. Zamanı gelince bu isimler gündeme gelecektir. Bağış olmasa da böylesine büyük paraların emanet olarak tedarik edilip verilmesi bile büyük fedakarlık, taşın altına elini değil, gövdesini koymaktır.

Kampta futbol takımı hazırlıklarını sürdürüyor. Dün gece yılbaşıydı ve yılbaşını futbolcular kampta geçirdiler. Çalışmalar aralıksız devam ettiği kampta, Gökhan’ın takımda kalması sevinçle karşılandı. Gökhan Emreciksin, verdiği sözü tuttu ve Konyaspor’la sözleşmesini uzatıp, hazırlıklara başladı. Sıra Hakan’da. Hakan Aslantaş, Konya’dan uzakta ama, Konya’dan mesajlar var. Konyaspor’da devam etmeyeceği, bir başka kulübe transfer olmak istediği taraftarların canını sıkıyor ve Hakan’dan olumlu haberler bekliyorlar.

Ertuğrul Arslan’ın takımla birlikte çalışması da şehirde memnuniyetle karşılanıyor. Ertuğrul’un, bir ağabey olarak takımda yer almasını canı gönülden, dört gözle bekliyorlar. Tedavisini yapan uzmanların söylediğine göre, ligin 2. yarınının ilk 2 ya da 3 maçında takımda yer alamayacak ama, kalan 15 maçta oynayabilecek. Transfer yasağı bulunulduğu dönemde, Ertuğrul’un takıma dönmesi, bir yerde en büyük transfer gibi değerlendirilecek. Salı günü Altay ile, Perşembe günü de Karşıyaka ile 2 hazırlık maçı yapacak olan Konyaspor, Cumartesi günü de Ş. Urfaspor’la 3. hazırlık maçı yapmayı düşünüyor. Bu hazırlık maçından sonrada 8 Ocak’ta kamp bitecek, 9 Ocakta Konya’da hazırlıklara devam edilecek. Biliyorsunuz ligin zirvesini zorlayan Elazığspor ve Kasımpaşa ile peş peşe iki deplasman maçına çıkacak.

Torku Şekerspor’un kamp dönemi…


Torku Şekerspor’da Konyaspor gibi Kamp yeri olarak Antalya- Belek’i seçti. Kaya otelde önceki gün başlayan kamp devam ediyor. Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu ile sık sık konuşuyor, takımla ilgili bilgiler alıyorum. Hedefi belirlemişler, bu sezon ilk ikiye giremeseler de Play Off’tan Banka Asya 1. ligine çıkmak. Çapanoğlu, takımda eksiklerin olduğunu, en azından 3-4 oyuncu transfer edeceklerini söyledi. Torku Şeker’in kamp dönemi de kısa sürecek. Türkiye Kupası 3. tur eleme maçları 11- 12- 13 Ocak tarihlerinde yapılacak. Tahminen 11 Ocak’ta Fenerbahçe ile karşılaşacaklar. 9 Ocak’ta kamp bitiyor ve Konya’ya dönüyorlar.

Halil Üner çekip gitmiş..


Torku Selçuk Üniversitesi Baş Antrenörü Halil Üner, sessiz sedasız Trabzonspor’la anlaşıp, Konya’dan vedasız ayrılmış. Kime kızdaysa. Açıklaması çok yersiz. Neymiş “Konya’da beklediği heyecanı duyamamış”.. Takım şampiyonluğa oynuyor, başka heyecan olabilir mi. Üst üste kazanılan 8 galibiyet serisi var. Bir yöneticiden öğrendim. Trabzonspor’dan önce 2 kulüple daha anlaşmış ama gitmemiş. Demek ki Halil hocamız Torku Selçuk Üniversitesi takımını çalıştırırken, başka kulüplerle de nikaha hazırmış. Halil Üner deneyimli ve olgun bir teknik adam. Neden böyle yaptığını net bilmiyorum ama, kulübe yakın bir dostumdan öğrendim. Yönetim kurulundan bazı kişiler, teknik adam arayışına girmişler. Bunu da Halil Üner duymuş. Sanki intikam alırcasına, bu kez de kendisi takım aramaya başlamış. Kimin hatalı olduğu konusunda ön yargılı değilim ama, yapılan iki harekette yanlış. Kıssadan hisse, üzerine alınan alınsın. Ya da o kişiler kendilerini biliyorlardır.

OBerk/YMeram


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails