4 Ocak 2012 Çarşamba

Hakan Aslantaş ve Gerçekler


KADRO korunmalı demiştim geçen haftaki yazımda. Yönetim gördüğümüz kadarıyla elinden geleni yaptı kadronun korunması adına. Gökhan Emreciksin’in takımda kalması çok önemliydi. Gökhan’ın yetenekleri ortada. Ofansta sıkıntı çeken Konyaspor’un Gökhan’ı da kaybetmesi halinde, ligin ikinci yarısında işi çok zor olacaktı. İki tarafta fedakarlıklar yaptı ve orta yol bulunarak bu transfer mutlu sonla bitti.

İÇİMİZİ acıtan haber ise Hakan Aslantaş’tan geldi. Daha 1 yıl olmasına karşın Konyaspor taraftarının kısa sürede kalbini kazanan Hakan ısrarla takımdan ayrılmak istediğini belirtti. Takımın en maliyetli futbolcusu olan Hakan’ın takımda kalması da, gitmesi de zarar. Gökhan’da olduğu gibi bir orta yol bulunmalıydı. Özellikle Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı’nın sorunun çözülmesi noktasındaki gayretlerini biliyorum.

HAKAN’IN yıllık maliyeti 1 milyon. Bank Asya’da bu paraya oynayan sanırım hiçbir futbolcu yoktur. Hakan ile yapılan pazarlıkta futbolcuya 3 şık sunuluyor ve bu şıklardan birisini tercih etmesi isteniyor. Birinci şık: Ücretinde indireme git ve takımda kal. İkinci şık: Bonservisine 800 bin teklif eden Karabük’e git. Üçüncü şık: Karabükspor’un verdiği parayı getir serbest kal.

HAKAN 3 şıkkı da kabul etmiyor ve alacağımı bırakıp istediğim kulübe bedelsiz gideyim diyor. Tabii ki bu teklif kabul edilemez. Ayrıca Bursaspor Hakan’ı çok istiyorsa öncelikle Konyasporla görüşüp anlaşması ve daha sonra futbolcuyla görüşmesi gerekiyor. Transfer yasaklısı bir kulübün sözleşmesi devam eden futbolcusunu ayartmak ne demek? Konyaspor yönetiminin acilen Bursaspor ile temasa geçip yapılan etik dışı hareketlerinden dolayı bu kulübü sert bir dille uyarması şart.
HAKAN ile bugün yarın yollar ayrılacak gibi. Yönetim ya geri adım atarak alacağını kar sayarak Hakan’ı serbest bırakacak, yada ücretinde indireme gitmeyen futbolcuyu kadroda tutacak. Bakalım Hakan, kendisine yakışanı yaparak yeni dönemde hangi yeşil-beyazlı takımın formasını giyecek.

***

30 ARALIK Konyaspor için son derece kritikti. Çünkü kulübün yıllardır birikmiş KDV ve stopaj borçları ödenmezse vergi barışı bozulacak ve Konyaspor içinden çıkılmaz bir borç yükünün daha altına girecekti. 2011 yılı sonuna kadar ödenmesi gereken ve 2.4 Milyon’u bulan borcu ödemek için geceli-gündüzlü çalışan yeşil-beyazlı yönetim gerekli kaynağı bularak Konyaspor’a nefes aldırdılar. Ahmet Şan ve ekibine bu yükü Konyaspor’un omzundan kaldırdıkları için Konyalı bir spor yazarı olarak şükranlarımı sunuyorum.

***

BU sezon devre arası kısa tutuldu. Süper Lig’de nerdeyse ara olmazken, heyecan dün oynanan maçlarla başladı. Bank Asya’da ise gelecek hafta sonunda mücadele kaldığı yerden devam edecek. Konyaspor üst üste 4 kritik maça çıkacak. Zirvenin 4 iddialı takımı Elazığspor, Kasımpaşa ve Tavşanlı Linyit ile deplasmanda, Erciyesspor ile içeride oynanacak maçlardan alınacak sonuçlar takımın ligdeki kaderini belirleyecek cinsten. Umudumuz ilk yarıdaki performansın altına inmeden bu 4 maçtan en iyi sonuçlarla çıkılması ve şampiyonluk iddiasının sürmesi.

TDurmaz/YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails