7 Ocak 2012 Cumartesi

Hazırlık Performansları | Konyaspor 3-0 Karşıyaka

Ligin ilk yarısında beklenmedik bir performans gösteren ve ligin ilk yarısını lider Elazığspor’un 3 puan gerisinde tamamlayan Konyaspor, 26 Aralık’ta başladığı Antalya Belek kampında 2.hazırlık maçını Karşıyaka ile oynadı. İlk maçta 2.lig B kategorisi takımlarından Altay’ı 2-1 mağlup eden Konyaspor’un, Bank Asya takımlarından Karşıyaka ile oynayacağı maç lig öncesi eksikliklerin görüleceği son maçtı.
İdeale yakın kadrosuyla maça başlayan Konyaspor’da kalıp kalmayacağı netlik kazanmayan Hakan’ın yerine Tolga görev yaptı. Kampa geç katılan Gökhan ise yedekler arasındaydı. Maça hızlı, istekli ve tempolu başlayan Konyaspor, boğucu presi ile Karşıyaka defansına ve kalesine zor anlar yaşatırken, rakibinin oyun kurmasını önledi.
Henüz 5. dakika da sakatlanan ve teknik heyeti korkutan Robak, oyuna devam edemedi. Robak’ın çıkmasıyla Serbay’ı forvet bölgesine yakın oynatan Teknik Direktör Osman Özdemir, bu tercihinin meyvesini 37.dakika’da aldı. Sağdan Tolga’nın ortasına iyi yükselen Serbay, Recep Öztürk’u avlamayı başardı.
İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Yeşil-beyazlılar, final paslarındaki yanlış tercihler ve gol yollarındaki son vuruşlardaki etkisizlik nedeniyle 2.golü bir türlü bulamadı. 60.dakika’da orta sahada kazanılan topu alan Can, ara pasla Serbay’ı buluşturdu ve bu oyuncu plase bir vuruşla Konyaspor’un farkı 2’ye çıkarmasını sağladı.
Daha sonra teknik heyetin diğer oyunculara şans vermesi nedeniyle oyun rölantiye alındı. Konyaspor’un üstüne gelmemesi nedeniyle Karşıyaka 2-3 net pozisyon buldu, kalesinde güven veren Pawelek bu pozisyonlarda kalesinde yine devleşti ve gole izin vermedi. 70.dakika’dan sonra kontrataklarla pozisyon bulan Konyaspor’da Gökhan Emreciksin, 80.dakika’da kaleci Recep Öztürk ile karşı karşıya kaldı ve üzerinden aşırtma bir vuruşla maçın skorunu belirledi.
Konyaspor’da defansın kaleci ile uyumu kaldığı yerden devam ederken, son vuruşlardaki telaş ve final paslarındaki tercih hatalarının devam ettiği, pas zamanlamasında yapılan hatalar nedeniyle ofsayta düşüldüğü gözlendi.
Ancak takımın kazanma azmi, hırsı ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile kampın verimli geçtiğini görmek mümkündü. Konyaspor’un Karşıyaka maçında çok iyi oynadığını söylemeliyim.
Altay maçından sonra Karşıyaka maçını da izleyen Elazığspor yardımcı antrenörü Muharrem Aydın’a ve rakiplere gözdağı verdiğimizi düşünüyorum Yeter ki bu coşku, bu heyecan bitmesin ve takımda sakatlık gibi bir sorun olmasın.

Ertuğrul ise 4 hafta sonra takımla birlikte çalışacağını en kısa zamanda takıma katılarak lig yarışında takıma katkı sağlamak istediğini söyledi. Yeşil-Beyazlı futbolcular ise şehrin desteğine ihtiyaç duyduklarını, tribünleri dolu olarak görmek istediklerini dile getirdiler.
Konyaspor’u iki zorlu deplasman maçı bekliyor. Altay ve Karşıyaka maçları takımın bu maçlara hazır olduğunu gösterdi.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails