17 Ocak 2012 Salı

Yenilenme | Konya Torku Şekerspor 4-1 Tokatspor

TORKU Şekerspor, ligin 2 puanla dibinde bulunan ve büyük bir ihtimalle ligden düştüğü kesinleşen Tokatspor’u konuk etti. Tokatspor aldığım bilgilere göre ara transferde 21 futbolcu alarak kadrosunu yenilemiş. Teknik direktörü de, bir zamanlar Ali Osman Renklibay’ın yardımcısı olan Cevdet Uzunköprü.

MAÇ öncesi, geceden beri devam eden karla kaplı sahada maçın oynanması kararı, maç öncesi yapılan toplantıda verilmiş ve sahada kar temizliğine başlanılmış. Kar temizleme ekiplerinin yoğun çalışması sonucu bir saatte kardan temizlenen saha top oynanır hale geldi ama maçta yarım saat geç başladı.

TORKU Şekerspor’da kalede yeni transfer Necati yer aldı. Geri dörtlüde 2 yeni transfer vardı, sağ bekte Erkam, sol bekte de Bilal Aziz vardı. Defansın ortasında ise Tanju ile Özgür. Orta alanda Rıdvan, Kenan, İshak, Ömer Ali görev yaparken, forvette Eren ile Ertan vardı. Şekerspor maça çok dağınık başladı. Kaygan zeminde tek top oynamak yerine, topla oynamayı tercih eden Şekesporlu futbolcular, çok top kaybettiler ve maçta ilk golü de yediler. Maçın 20. dakikasından sonra oyuna ağırlığını koymaya başlayan Şekerspor, 28’de Rıdvan’la maça denge getirdiler.

MAÇIN ilk yarısında iki tarafta öylesine net gol pozisyonları bulamadılar. Tokatspor 8’de öne geçti. Golden sonra Şekerspor, golün etsisiyle bastırdıkça bastırdı. Tokatspor’da galibiyetin verdiği rahatlık mı bilmem oyunu kendi alanında kabullendi. 28’deki beraberlik golü Şekerspor’u ateşledi ama Tokatspor’da golü yiyence ileri çıkmaya başladı. Top kontrolünün zor olduğu zeminde kaymalar, düşmeler, top kayıpları tabi ki çok oldu. İlk yarının bitimine yakın, Tanju’nun kafasında top kalecide kaldı. İlk yarı karşılıklı atılan birer golle berabere tamamlandı.

ŞEKERSPOR maçın ikinci yarısında daha ataktı ve sürekli de maçı kontrolde tutan taraftı. Şekerspor, genelde rakip sahada oynadı ama öylesine net pozisyon bulmakta zorlandı. Ancak bireysel ataklardan gol aradı. Takım oyunu oynamakta zorlanan Şekerspor’da Ömer Ali’nin ferdi hareketleri alkış aldı. Ömer Ali kendi taşıdığı topla birde gol atarak takımını öne geçirdi. Sürekli baskı kuran Şekerspor 87’de Eren’le durumu 3-1’e getirdi. 90+4’de bir gol de İshak’tan gelince, Şekerspor maçı 4- 1 kazanıp puanını 21’e çıkardı, puan cetvelinin 11. sırasına yükseldi. Şekerspor’un bu hafta bay geçeceği için 29 Ocak’a kadar maçı yok.

OYUNCULARIN performansını böyle bir hava ve zeminde değerlendirmek sanırım zor olur ama gözlediğim kadarıyla kaleci Necati yediği ilk golde hatalıydı. Golden sonra da karşı taraftan ataklar nadir gelince kendisini gösteremedi. Sağ bekte yer alan Fatih ve Ümit’in yerine tercih edilen Erkam’ın da fazla bir katkısı olmadı. Sol beke alınan Bilal Aziz’in gelecekte neler yapabileceğini kestiremiyorum ama ekstra bir oyuncu olmadığını gözledim. Mehmet Baldan da, Kerem’de aynı görevi yapıyorlardı. Şu bir gerçek ki, orta alana oyun kurucu bir futbolcu lazım. Şekerspor’un eksiği bu. Tanju, Özgür her zaman en iyiler arasında görev yapan uyumlu iki futbolcu. Bu maçta da aynı düzeyde oynadılar. Rıdvan golü attı ama sağ kanadı uçuramadı. Kenan eksik kaldı, İshak savaşçı oynadı, iyi takip ettiği ir pozisyonda da golünü attı. Ömer Ali süper topçu, her hareketi alkışa değer. Eren ve Ertan fırsatçı futbolcular ama oyuna katkılarına gelence üst düzeyde değil. Murat Dilek’in neden ilk 11’de yer almadığına anlam veremedim. Bundan öncede yazmıştım, Murat etkili bir forvet. Maça girince 3 net pozisyon buldu. Kupa maçında oyuna alındığında da Fenerbahçe defansını zorlayan futbolcuydu. Çapanoğlu hocam ne düşünüyor bilemem ama Murat’ı değerlendirmeli. Ligde gözlediğim ekiplere göre, Torku Şekerspor’un play-off hedefine ulaşması zor değil.
OBerk-YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails