1 Ocak 2012 Pazar

Fulham - Arsenal Maç Öncesi

İlk yarıdaki maçta Fulham son derece başarılı bir savunma örneği sergileyerek maçı 0-0'a bağlamayı amaçlamıştı. Bunu başarmaya da çok yaklaşmışlardı ama Vermaelen iki kaleye de birer gol atarak skoru 1-1 olarak belirledi.

Yeni yıla dördüncü olarak girdik ve dördüncü olarak kalmak için böyle maçları (tıpkı Aston Villa gibi) öyle ya da böyle kazanmamız lazım. Fulham şu anda formsuz bir durumda ve oynadığı son beş Premier Lig maçında sadece Bolton'ı yenmeyi başardı.

Arsenal'de sakatlıklara bir yenisi daha eklendi ve Vermaelen'in 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı Wenger tarafından. Bu da Vermaelen'in, Manchester United maçını kaçırması anlamına geliyor. Fulham maçından çok bu maç açısından üzüldüm açıkçası. Diğer sakat oyuncuları ise artık saymıyorum. Siz de sıkıldınız ben de sıkıldım gerçekten.

Vermaelen'in de sakatlar kervanına katılmasının ardından Wenger savunmaya transfer yapacağına dair sinyaller verdi. Ancak bu transferin kiralama olacağını da belirtti. Gelebilecek olan tepkilere de önceden, takımda bu kadar savunma oyuncusu varken yeni bir savunmacıyı 3-4 yıllığına takıma dahil edemeyiz diye konuştu.

2 aylığına takıma dönen efsane Thierry Henry'nin bu maçta kadroda olması bekleniyor. Bu maçta Wenger onu kullanır mı bilmiyorum ama kendisine çok fazla yüklenilmemesi gerektiğini söylediğini hatırlatayım. Gervinho ve Chamakh'ın Afrika Uluslar Kupası öncesinde son maçları olma olasılığı yüksek olan maçta Henry'i sahaya sürerek onları kırmak istemeyecektir.

Fulham yine ilk maçtaki gibi beraberliğe razı bir oyun sergileyecektir. Bu oyunu çözmek için kesinlikle Rosicky ve Benayoun gibi direkt ileriye oynayan bir oyuncuya ihtiyacımız var orta sahada. Arteta ve Ramsey genellikle topu ile gönderen tipte oyuncular. Adam eksilten özellikler Fulham'ı açan koz olacaktır. Bu nedenle fazla çalım atmayı beceremeyen ama o potansiyeli yönünde sahada hareketler sergileyen Gervinho'ya bu maçta çok iş düşecek. Tabi ki her maçtaki bir numaralı gol silahımız olan Robin Van Persie.

Szczesny
Djourou-Mertesacker-Koscielny-Miquel
Song
Ramsey-Arteta
Walcott-Van Persie-Gervinho

Yılı galibiyetle bitirmiştik, yeni yılı da galibiyetle açmak dileğiyle.


Emrah Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails