10 Ocak 2012 Salı

Bazı Şeyler Asla Değişmez: Arsenal 1-0 Leeds United




Arsenal maçın ilk beş dakikasında üç adet Arshavin şutuyla başladı. Arshavin bu sene her zaman yaptığı gibi bu topların ikisini dağlara taşlara vurarak formun f'sini hatırlamadığını gösterdi. İlk bölümde Squillaci'nin duran topta yaptığı kafa vuruşu dışında pozisyon bulamasa da Arsenal, topun kesin hakimiydi. Ramsey ve Oxlade-Chamberlain'in isteği gözden kaçmadı. Leeds United'ın amacı ise ileride uzun Becchio'ya gönderilen hava toplarıydı.

Szczesny
Coquelin-Squillaci-Koscielny-Miquel
Song
Ramsey-Arteta
Oxlade-Chamakh-Arshavin

İkinci bölümde de oyunda bir değişiklik yoktu. Arsenal gol arıyor, Leeds United direnmeye çalışıyordu. Arshavin ve Oxlade-Chamberlain'in geliştirdiği ataklarda Ramsey bulduğu fırsatları değerlendiremedi. Leeds United ilk tehlikesini zaten başka da bir fırsatları olmadığı şekilde duran topta yaşanan karambol ile buldu. Ne hikmetse Arsenal beklerindeki lanet bitmek bilmiyor. Maçta 28. dakikada Arsenal'in sağ bek (Sagna) yedeğinin (Jenkinson) yedeğinin (Djourou) yedeği Coquelin de sakatlandı. Onun yerine artık bu sezonun kaçıncı beki olduğunu sayamadığım Nico Yennaris oyuna girdi. Yennaris'in de özünde ön libero olduğunu belirtelim bu arada.

Topa neredeyse dokunmayan Leeds'i oyuncuların son bölümde de buna niyeti yoktu. Arsenal top yüzü göstermedi. Ama daha az gol şansı yakalamaya başladı. Kaleye çekilen şutların sayısı ilk yarıda oynanan zamana ters orantılı şekilde ilerledi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İlk yarıda topun ve oyununun tamamen hakimi olmamıza rağmen çektiğimiz 9 şuttan kaleyi bulan şutumuz yoktu. Leeds United ise beklediğimin aksine ilk yarıda çok pasifti. Sahaya iki hücumcu ile çıkmalarına rağmen bu oyuncular neredeyse hücuma hiç çıkmadı. İlk yarıda maçlarının turu Elland Road'a taşımak olduğu aşikardı.

Arsenal ikinci yarıya da hızlı başladı ve ilk dakika içerisinde Chamberlain ile şutunu çekti ama yine kaleyi bulmadı. Kaleyi bulan ilk şutumuz ise Chamberlain'in geliştirdiği atakta son çizgiden yaptığı ortayı Chamakh, geriye çıkardı. Arteta bu topa vuruşunu yaptı ama kaleci gole engel oldu. Her dakika Arsenal baskısı giderek yoğunlaşmaya başladı. Artık Leeds savunmacılarının gözünde Galyalıları gören Sezar'ın askerlerinin yüzündeki korku görülebiliyordu.

Ve o an gelmişti. 65. dakikada 14 numaranın esas sahibi ile veliahtı aynı anda sahaya girmek üzere kenarda göründüler. 68. dakika kulüp tarihine bir kez daha geçecek ana tanık oldu. Yıllar sonra Thierry Henry Emirates Stadı çimlerine bastı. Oyuna girdikten on dakika sonra efsane klasiğini konuşturdu ve uzak köşeye plaseyi bıraktı. Henry'nin golünden sonraki bölümü doğru dürüst izleyemediğimi söyleyerek değerlendirmeye almıyorum kusura bakmayın. Zaten Henry'nin golünden sonra dünyanın sonu gelse buraya yazmazdım.

Tamam hemen yüzüme vurmayın. Biliyorum 226 bozulmasın dediğimi. Ama golden sonra gözyaşlarıma hakim olamadıysam demek ki bu daha güzel bir duyguymuş.

Emral Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails