10 Ocak 2012 Salı

Hakan Aslantaş ve Gerçekler #4


Bir serinin daha sonuna geldik... Olan oldu artık, gerekenler yapıldı. Bursaspor.Org.Tr açıkladı. Hakan Aslantaş artık Bursaspor'da. Biraz beynimizi yoralım. 2 Transfer dönemi boyunca transfer yapma yasağı olan bir kulüpten bir oyuncu ayrılmak istiyor. Bu oyuncunun kafa yapısını inceleyelim. Neden böyle bir tavır sergilemiş olabilir? Tek neden "Ayrılmak İsteği" mi? Peki neden ayrılmak istiyor? Takımdan aldığı senelik ücret; Yüksek. Kendisini bu haliyle maddi sıkıntılar yaşayan bir takım için zararlı görüyor olabilir mi? İmkanlar dahilinde. "Yarım sezon daha transfer alım yasağı bulunan bir kulüpte devam etmek" , daha iyi olmaz mıydı? O da imkanlar dahilinde idi.

Aynı dönemde bir başka sorun daha çıkmıştı. Gökhan Emreciksin sorunu. Bir şekilde çözüldü. Gökhan Emreciksin takımda kaldı. Dürüst olmak gerekirse devre arası geldiğinde bu 2 oyuncudan birinin takımda kalacağını düşünüyordum. O kalmasını istediğim oyuncu, takımda kalacağını düşündüğüm oyuncu değildi. Takımdaki karakteristik ağırlığı konumuyla "Hakan kalır." diyordum. Gökhan, disiplinsiz tavırlarıyla Süper Lig takımlarından sıkıntılı ayrılmak zorunda kalmıştı bir bir.( İyi oyun sergileyip ayrıldığı Ankaragücü hariç.) Bu seferde "Yüzüstü bırakır birilerini de." dedim ne yalan söyleyeyim.

Takım adına; Yapılanlar, yapılması gerekenler adına elde fazla seçenek yok, gibi görünüyor. Hakan'dan boşalan defansın sağına Almanya patentli Tolga Ünlü geçecektir. Hakan'ın Bursa'ya yolculuğunun başlamasının ardından da zaten takımda Tolga'ya destek seferleri başlamıştı. Başka bir seçenek olarak da Serkan Şahin var. Sağ bek pozisyonunda Serkan'ı pek beğenmiyorum. Ancak böyle bir süreçte beğeniden ziyade elden gelenin en iyisi için bütün takımın çabalayacağından da eminim. Geçen sezon Süper Lig'de zaman zaman sağ bek oynayan Alvaro Meija da seçenekler arasında ama o da oranın oyuncusu değil.

Neyse yavaştan sezonu açmak lazım. Konyaspor için içeriye transfer yasağının olması takım kimyası adına bu dönemde bir bozukluk olmayacağının habercisi. Bu olumlu bir gelişme. İnşallah Bank Asya 1.Lig'in 2.Yarısında hak edenlerin zirvede olduğu, yine hak edenlerin altlarda yer aldığı bir devre olur.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails