4 Şubat 2012 Cumartesi

Arsenal - Blackburn Rovers Maç Öncesi


Arsenal hafta içinde Bolton Wanderers karşısında yaşanan bir puan kaybıyla daha ligde yedinciliğe geriledi. Takım Premier Lig'de dört maçtır kazanamıyor ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolundaki dördüncülükten uzaklaşmaya başladı. Wenger ise her yenilgiden sonra takımın mevcut potansiyelinden ve geri dönüş yapabileceklerinden bahsediyor. Takımın ilk dörtte ligi bitireceğinden şüphesinin olmadığını söylüyor.

Bolton Wanderers maçının ardından sakatlıklar açısından çok fazla bir gelişme olmamakla beraber Alex Oxlade-Chamberlain'in bileğinde bir ağrısının bulunduğu, durumunun net olmadığı ve Blackburn Rovers karşısında forma giyip giyemeyeceği belli değil.

Ayrıca Wenger maç öncesinde düzenlediği basın toplantısında yedi günde üçüncü maçına çıkacak olan takımda bazı oyuncuları dinlendirebileceğinin sinyallerini de verdi. Oyuncu dinlendirmek dendiğinde ise akla ilk gelen isim bu sezon takımı taşıyan tek isim olan Robin Van Persie geliyor. Afrika Uluslar Kupası'ndan elenen Fas Milli takımında mücadele eden Marouane Chamakh'ın takıma dönmesi bekleniyor ama bu maça yetişmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. Ne yalan söyleyeyim buna sevindim.

Blackburn Rovers cephesinde ise savunmanın en önemli ismi olan Christopher Samba kadroda yer alamayacak. Ancak bunun nedeni sakatlık veya ceza değil. Blackburn menajeri Steve Kean oyuncunun sakatlığı atlattığını, forma girmeye hazır olduğunu söylemesine rağmen kadroda yer almayacağını açıkladı. Bu açıklama benim aklıma acaba transfere yönelik bir hareket mi diye bir düşünce oluşturdu.

Yeni transferler Bradley Orr ve Marcus Olsson'un birlikte maça başlamaları beklenirken takımın en golcü oyuncusu Ayegbeni Yakubu kart cezası nedeniyle bu maçta oynayamayacak. Ayrıca yedek forvet David Goodwillie'nin de grip olduğu için bu maçı kaçırması muhtemel.

Arsenal'in kalesinde yine Wojciech Szczesny'nin olacağını söyleyebiliriz. Savunmada sakatlığından kurtulan Sagna'nın bir daha sakatlanana ya da karttan ceza alana kadar o bölgeyi kimseye bırakmayacaktır sezonun kalan bölümünde. Stoperde Laurent Koscielny ve Per Mertesacker'in yer alacağı kesin. Sol bekte sakatlığı geçen Kieran Gibbs'in ilk on bir çıkmadan önce rezerv takımla birkaç maç oynaması gerekeceğini söyledi Wenger. Bu nedenle Thomas Vermaelen'in burada devam edecek.

Takımın ön liberosunda yine Alex Song yer alacak. Orta sahada ise Arteta ile son Aston Villa ve Bolton Wanderers maçlarında oldukça yorulan Aaron Ramsey'in yerine Thomas Rosicky on birde başlayabilir.

Hücum hattında ise Theo Walcott'a bir şans daha tanıyacaktır Wenger. Sol kanatta eğer sakatlığı geçmezse Alex Oxlade-Chamberlain yerine Andrei Arshavin formayı alabilir. Evet ben de inanamıyorum ama Arshavin'in maça ilk on bir başlamasını bekliyorum. İleri de ise Robin Van Persie'nin maça yedek başlaması ile ileride Thierry Henry'nin sahaya çıkacağını düşünüyorum.

Szczesny
Sagna-Mertesacker-Koscielny-Vermaelen
Song
Arteta-Rosicky
Walcott-Henry-Arshavin

Bu maç önümüzdeki iki ay boyunca oynayacağımız en basit maç. Arsenal'in kaderi önümüzdeki iki ay içerisinde göstereceği performans belli edecek. Maçları buraya yazmak istemiyorum. Harbiden çok zorlu ve ürkütücü maçlar. Bir zahmet siz bakın resmi siteden fikstüre. Endişelenmemek mümkün değil. Maçı iş yerindeki nöbetim nedeniyle izleyemeyeceğim. Akşama indirip yetiştirebilirsem maç yazısını yazacağım.


Bu da Guardian'ın tahmini 11'leri;

Emrah Partal/GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails