27 Şubat 2012 Pazartesi

Geri Dönüşler Ola: Arsenal 5-2 Tottenham Hotspur

Arsenal sahaya beklenen on birden farklı olarak hafta içinde rezerv takımda parlayan Yossi Benayoun'u sol kanata alarak bir on bir belirledi. Maç öncesinde sakatlıkları nedeniyle durumları net olmayan Laurent Koscielny ve Kieran Gibbs savunmada ilk tercih oldular. Bacary Sagna ve Thomas Vermaelen ile birlikte Arsenal'in sezon başındaki ideal savunma hattı ilk kez sahada bir arada yer aldı. Carl Jenkinson da sakatlıktan kurtulduktan sonra yedek kulübesine geldi. Onun gelişi ise Johan Djourou'yu bu maçın 18 kişilik kadrosundan dışarıya çıkardı. Alex Oxlade-Chamberlain ve Gervinho ikisi birden yedek kulübesinde maça başladı.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song-Arteta
Rosicky
Walcott-Van Persie-Benayoun

Maç her iki takım içinde sıradan başlamışken Arsenal'de savunmanın yaptığı yerleşim hatasından göbekte bomboş kalan Saha topla buluştu. Maça iyi başlayan Vermaelen onu durdurmaya çalıştığı sırada ayağından seken top Szczesny'i yanılttı ve Spurs maça 1-0 başlamış gibi oldu. Ardından Arsenal, Tottenham kalesine yüklenmeye başladı ve baskı kurmaya çalıştı. İlk tehlikeli atağında ise Van Persie'nin şutu az farkla auta gitti.

İlk yarının ikinci on beş dakikalık bölümde de Van Persie'nin şutu ve o şuttan kazanılan kornerden Rosicky'nin kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı Arsenal. Tottenham kesinlikle bir baskı altına alındı. Bu dakikalarda taraftarında sesi daha gür çıkmaya başladı. Spurs ise kontra atakta Walker'ın şutuyla gole yaklaştı.


İlk yarıda son bölüme girildiğinde de Arsenal'in tüm kontrolüne rağmen skoru bulamadı. 32. dakikada ise Mike Dean her hakemin Arsenal'e uyguladığı hatalı kararlarından birini vererek Gareth Bale'in ceza sahası içerisinde kendisini atmasına penaltı çaldı ve Adebayor golü attı. Bir maç daha hakem kurbanı oldu. Arsenal yine iyi oynadığı dönemde golü yiyerek bir kez daha hayal kırıklığı yarattı. 40. dakikada Van Persie yine şanssız olduğu bir pozisyonda topu direğe nişanladı. Sol kanada açılan topta Arteta topu ceza sahasına ortaladı ve Sagna kafa vuruşuyla Arsenal'i umutlandırdı. İki dakika sonra ise maçtaki şanssızlığını kıran Van Persie mükemmel bir gol atarak beraberliği getirdi.


Uzun toplarla kontra atak kovalayan ve iki beleş ötesi gol bulan Spurs'e karşı ilk yarı boyunca oyunun hakimi bir Arsenal ilk yarıda mücadele etti. Arsenal son maçlarda ulaşamadığı kadar ilk yarıda kaleyi bulan 7 şut çekmeyi başardı. Walcott hariç her oyuncu inatla mücadele etti. Vermaelen kendisine çarparak giren golün ardından bir şok dönemi geçirirken ciddi hatalar yaptı. Bunların dışında kesinlikle kazanabilecek bir oyun oynadı Arsenal.

Tottenham ikinci yarıya Van Der Vaart ve Sandro'yu alarak başladı. Bu değişikliklerle uzun top sisteminden vazgeçerek daha çok ayağa pas oynamak istediklerini gösterdi. Arsenal ikinci yarıya Benayoun'un gole çok yaklaştığı pozisyonla başladı. Arsenal kesinlikle rüzgarı arkasına almıştı. 51. dakikada ise Rosicky kendi geliştirdiği atakta Sagna'nın asistiyle golü attı ve Arsenal'i 2-0'dan 3-2 öne geçirdi. Arsenal üstünlüğü ele geçirdikten sonra oyunun temposunu biraz düşürdü. Buna karşın Walcott ile çok net bir pozisyon daha yakaladı.
65. dakikada Rosicky yine topu Van Persie ile buluşturdu. Van Persie iki Tottenham'lı savunmayı oyalarken sağ kanattan gelen Walcott'a pasını aktardı ve o da bugünkü talihsizliğini kırarak farkı ikiye çıkardı. Golden sonra rakibine pres uygulayan Arsenal topu kazandı ve Song savunma arkasına Walcott'a doğru harika bir pas attı. Walcott ise maçtaki ikinci golünü atarak skoru 5-2'ye getirdi.

Arsenal son bölümde Gibbs yerine Jenkinson'ı oyuna alarak onu sakatlığının ardından yeniden sahalara döndürdü. Tottenham son çırpınışlarını yapsa da Arsenal savunması son derece dikkatliydi ve önemli bir gol pozisyonu vermedi rakibine. 82. dakikada ilk yarıda eleştirdiğim ama ikinci yarıda golüyle birlikte kendisini toparlayan Walcott yerine Oxlade-Chamberlain oyuna girdi. 88'de ise Benayoun yerine Gervinho oyuna dahil oldu. Son dakikalar ise paslar ve oleyler eşliğinde geçti.

Arsenal ligde ilk dört mücadelesi ve en önemli derbi olması adına çok önemli bir galibiyet daha aldı. 2-0'dan geri gelmiş olmak ise ayrı bir olay. Rosicky on üzerinden onluk bir oyun oynadı. Orta sahayı tek başına domine etti. Sakat geçirdiği dönemlere üzülmemek elde değil. Savunmada ilk yarıda acayip hatalar yapmasına rağmen Arsenal'in bugün oynadığı futbolun sırrı yine savunmada gizli. Özellikle ilk yarıda Sagna'nın ikinci yarıda oyundan çıkana kadar Gibbs'in bindirmeleri rakip alanda bir adam daha fazla hücum etmeyi sağladı. Walcott'un bu iki golü umarım kendisini toparlamasını sağlar. Arsenal bu maçta tam 23 şut çekti. Son maçlarda bu rakamların 5'te birine razı olmuştuk.

Sonuç olarak harika bir galibiyet. Bundan sonra da dördüncülük hedefimizde önümüzdeki tüm maçları kazanmak dileğiyle. North London Is Red.

Emrah Partal / GencArsenal

.gif [sporx.com'dan]

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails