11 Şubat 2012 Cumartesi

Sunderland - Arsenal Maç Öncesi


Arsenal için sezonun en zorlu fikstür döneminin ilk maçı bu hafta sonu oynanacak. Rakibimiz ligde son iki ayda inanılmaz işler yapan Sunderland. Bunun en önemli faktörü ise Martin O'Neill. Bir teknik direktörün takıma olan etkisini yüzde olarak tavana çıkaran bir isim. Yarattığı Aston Villa şu anda normal bir takıma dönüştü. Çok değil iki sezon sonra Sunderland ilk dördü zorlayan bir takıma dönüşecektir.

Steve Bruce yönetiminde 13 maçta 11 puan toplayabilen Sunderland, Martin O'Neill'ın göreve getirilmesi ile 11 maçta 22 puan topladı. Zaten O'Neill'ın göreve başladığı haftadan itibaren yeniden oluşturulan bir puan tablosunda ligin zirvesinde yer aldığını görüyoruz Sunderland'in. Yakaladıkları form ve aldıkları başarılı sonuçlar ile birlikte sezonun en kritik döneminde hiçbir takımın gitmek istemeyeceği ilk deplasmanlar arasında yer alıyor Stadium of Light. Fakat Arsenal için maalesef durum böyle. Ayrıca FA Cup 5. turunda da Middlesbrough'yu eledikten sonra da rakibimiz yine deplasmanda Sunderland oldu.

Maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Arsene Wenger her zaman olduğu gibi sakat oyuncuların durumları hakkında bilgilendirmede bulundu. En güzel haber sakatlıklara bir yenisinin eklenmemesi. Kieran Gibbs ve Marouane Chamakh kadroda yer alacaklar. Carl Jenkinson'ın iki hafta içinde antremanlara başlayacak. Emmanuel Frimpong ise Wolverhampton takımında geçirdiği sakatlık nedeniyle ameliyat oldu. Dönüşünün gelecek sonbaharı bulacağını söyledi.

Sunderland'de sakatlıkları geçen Wayne Bridge ve Kyrgiakos bu maçta forma giyebilecek durumdalar. Nicklas Bendtner hem sözleşmeli olduğu takım olması hem de sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Wes Brown ve Vaughan ise sakatlıklarını hala atlatamadı. Sunderland'in belki de bu sezon en önemli oyuncusu olan Sessegnon'un durumu net değil. Bu maçta oynayabilir de oynamayabilir de. Onun sahada olup olmaması sonuca önemli ölçüde etkili olacaktır.

Yazı başında bahsettiğimiz zorlu fikstürü kısaca yazalım. Bu maçtan sonra Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde Milan deplasmanına gideceğiz. Üç gün sonra ise FA Cup maçı için yine Stadium of Light'a geleceğiz. Ardından Tottenham ile Emirates'te karşılaşacağız derbinin kralını oynayacağız. Ertesi hafta Liverpool deplasmanına gideceğiz ki alacağımız sonuçlara göre ilk dört açısından çok kritik bir maç olacak. Üç gün sonra ise Milan maçının rövanşı Emirates'te oynanacak. Sonra içeride Newcastle United ile karşılaşıyoruz. 17 Mart'ta FA Cup'ta turu geçersek kupa maçı geçemezsek Everton deplasmanı.

Fikstürü yazarken ben bile yoruldum. Oynayacak olan futbolculara ve muhtemel kötü sonuçlarda biz taraftarlara sabır diliyorum. Böyle bir fikstürde futbola doyacağımız kesin ama alınacak seri mağlubiyetler bizi futboldan da soğutabilir buna hazırlıklı olalım. Son olarak muhtemel on birimizi de yazarak yazımızı noktalayalım.

Szczesny
Sagna-Koscielny-Vermaelen-Gibbs
Song
Arteta-Ramsey
Walcott-Van Persie-Chamberlain

Emrah Partal/GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails