1 Şubat 2012 Çarşamba

Kazanmak & Kaybetmek : Konyaspor 1-0 K.Erciyesspor

Erciyesspor maçının kazanılması çok önemliydi. Üst üste gelen yenilgilerden sonra olası bir mağlubiyet halinde düşüş trendi, seriye dönüşecek ve çıkışı zor bir sürece girilecekti. Bu galibiyetle yeniden zirve yarışının içine giren Konyaspor tam anlamıyla dönüm noktası olarak tabir edilen bir maçtan alnının akıyla çıktı. Maç haberimizin başlığı ‘Herşeye Rağmen’di.
Maçı tekrar irdelediğimiz zaman Konyaspor’un; kötü saha, dirençli bir rakip, sakatlıklar, genç kadro, ceza sınırındaki 5 futbolcu gibi dezavantajlarla mücadele etmesinin üstesinde bir de çok kötü bir hakem triyosuyla uğraştığını net şekilde görebiliriz.

Sanki Konyaspor’un puan kaybetmesi istenmişti. Neredeyse maçın tamamında tüm taktir haklarını konuk ekip lehine kullanan ve Bank Asya’da doğru dürüst maç yönetmeden üst sıraları yakından ilgilendiren bir maça bu ismin atanmış olması düşündürücü. Gerçi bir önceki hafta Kasımpaşa deplasmanındaki maçımızı yöneten sözde deneyimli M. Kamil Abitoğlu’nu da gördük. Konyaspor’un bariz 1 gol ve 1 penaltısını es geçen deneyimli düdük, tüm bu hatalarının ardından MHK tarafından ödüllendirilircesine önceki gün oynanan Kayserispor-Beşiktaş ve yarın oynanacak Samsunspor-Fenerbahçe maçına atanmadı mı?

Artık bu gerçeği kabulleniyorum. Bizi SEV-Mİ-YOR-LARRRR. Nedenini bilmiyorum ama yıllardır bu böyle. Hoşgörü şehrinin hoşgörülü insanları olduğumuzdan mı nedir, ensemize vurup lokmamızı alıyorlar. Bu nedenle Erciyesspor galibiyeti, tüm olumsuz etkenlerinde hesaba alınmasıyla altın değerindedir. Erciyesspor maçının ilk dakikalarında kaçırdığı golle ‘off be’ dedirten Robak için ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Top alamadığı için pozisyona giremeyen Robak, Erciyes önünde sezonun en verimli maçını çıkarttı diyebilirim. Kanatlardan getirdiği toplarla Ali Dere ve Recep’i golle burun buruna getiren Polonyalı yıldız, Selim’in şapka çıkartılacak pasını harika bir vücut çalımıyla önüne alarak Serkan’ın attığı gole asist yapması ayakta alkışlanacak cinstendi. Robak’ın bundan sonraki maçlarda da aynı düzenle sahaya sürülmesi ve sağ-soldan top getirerek takımını pozisyona sokmasını bekliyorum.

Konyaspor çok büyük bir sürpriz olmazsa lig sonuna kadar ilk 6 içinde kalacak. İlk 2 için şansımızın olduğunu da son puan durumuna baktığımızda açık bir şekilde görüşüyoruz. Elazığspor nasıl oldu bilemiyorum ama bir şekilde ite-kaka gidiyor. Bir tökezlese belki tepetaklak olacak ama, son 3 maçında 90+3, 90+4 ve 85’de attığı gollerle 1-0’lık sonuçlarla 9 puanı hanesine yazdırarak önemli bir avantaj yakaladı. Kadro yapısını da dikkate alırsak Elazığspor’un ligde bulunduğu konumu sürpriz olarak değerlendiriyorum. Futbol şansı hep yanlarında. Umarım bu çıkış uzun sürmeyecek.

Gelelim bu haftaki maçımıza. En az Elazığ ve Kasımpaşa deplasmanları kadar zorlu ve büyük önem taşıyan bir maça çıkacak Konyaspor. Rakip ligdeki ilk yenilgiyi tattıran Tavşanlı Linyitspor. Geçen sezon olduğu gibi yine zirve mücadelesi içindeler. Buca deplasmanında 2-0 yenilgiden ikinci yarıda attığı 7 golle sansasyonel bir galibiyete ulaşan ve tek devrede 7 gol atarak bir rekor kıran Linyitspor karşısında en kötü sahayı yenilmeden terk etmeli ve rakiple aradaki puan farkını korumalıyız. Galip gelmemiz durumunda ise üst sıra için şansımızın daha da artacağını belirtmeliyim. Olası bir ikili averaj hesabında rakibe karşı avantaj yakalamanın hesaplarını da elbette Osman Özdemir yapıyordur. Çünkü bundan sonraki maçlarda atılan gollerin bile ayrı değeri olacak.

Son olarak TFF Genel Kuruluna değinmek istiyorum. Konyaspor, genel kurulda duruşunu açıkça belli etti. Hamlesini yaptı ve çıkacak şike kararını beklemeye başladı. Hem genel kurul öncesi federasyona çekilen ihtar, hem de başkan Ahmet Şan’ın yaptığı konuşma tam yeri ve zamanıydı. Federasyonun şike yaptığı iddia edilen takımlara uygulayacağı yaptırımlar sonrasında Konyaspor’un nasıl bir menfaat sağlayabileceği belli olacak. Gönlümüz Konyaspor’un maddi kaybı karşılanarak yeniden lige alınmasını istiyor.

TDurmaz/YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails