19 Şubat 2012 Pazar

Kaybedilenler #2 : Sunderland 2-0 Arsenal


Arsenal istekli olduğunu henüz ikinci dakikada rakip yarı alanda dokuz kişiyle hücum ederek gösterdi. Arteta'nın serbest vuruşuyla gole yaklaşan ilk takım Arsenal'di. Sekizinci dakikada koşarken baldırından sakatlanan Francis Coquelin yerine Sebastien Squillaci oyuna girdi. Ardından Ramsey'in sakatlığı nedeniyle duran oyunda ilk bölüm son derece vasat geçti.

İlk yarının ikinci bölümünde Arsenal yaşanan sakatlıklar ardından seken oyuncuların tekrar ısınmasını beklerken oyundan biraz koptu. Sunderland ise bu bölümde çok fazla bir şey koyamadı sahaya. 25'ten sonra ise oyunda daha etkili olmaya ve daha rahat pas yapmaya başladı Arsenal. 28'de ise bu oyunun getirisi kontra atakta Gervinho'nun şutu oldu. Arsenal'in kaleyi bulan ilk şutu bu oldu.

Son bölümde ise maçın Manchester United'lı hakemi Howard Webb, Van Persie'ye yapılan net penaltıyı çalmayarak yine maça damgasını vuran isim oldu. Djourou'nun felaket oyunu sahada devam ederken kaptırdığı topun arkasından bir de faul yaparak sahada olmayan Sunderland'e duran top fırsatını tanıdı. Kullanılan vuruşta açılan topa Richardson vurdu ve oyuna sonradan giren Squillaci'ye çarpan top kaleye yöneldi ve Sunderland'e üstünlüğü getirdi.

Neredeyse pozisyona giremediği, Webb'in bir penaltıyı yediği, savunmanın Sagna dışında tel tel döküldüğü bir ilk yarı oynadı Arsenal. Coquelin'in de sakatlanarak çıkmasının bunda büyük rolü var. Sunderland'in ne kadar kötü oynadığı ise ilk yarı skorundan belli. Şu Arsenal'e sadece bir gol atmaları bunun dışında pozisyon dahi bulamamaları kötü olduklarının göstergesi. İlk yarıdaki Arsenal'in %74'lük topla oynama istatistiği ise kafa karıştırıyor. Bu kadar topla oynuyorken pozisyona girememek çok düşündürücü.

İlk yarıda yaşadığı sakatlıktan sonra çok fazla bir şey gösteremeyen Ramsey ile oyuna sonradan giren Squillaci oyundan alınarak son hamleler Walcott ve Rosicky oyuna girdi. İkinci yarıda Arsenal oyundan çok fazla kopuk göründü. İstediği hiçbir şeyi sahada yapamıyordu.

Orta bölümde de maalesef sahada hiçbir şey üretemeyen Arsenal ile üretmeyen Sunderland vardı.

78'de Chamberlain kaybettiği topu kazanmak için kendi sahasına doğru koşarken Sunderland kontra atağında direkten dönen top ayağına dolanınca çizgiyi geçti ve Sunderland farkı ikiye çıkardı.

Arsenal'in Milan maçında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin çok büyük yaralar açtığı ortada. Sahada hiçbir oyuncu konsantre değildi. Takımda psikolojik bir çöküntü hakim şu anda. Şampiyonlar Ligi'nin ardından FA Cup'a da veda ederek bu sezonu da boş geçeceğimizi gösterdik. Bu kupanın da kaybedilmesinin üzerine travma daha da büyüyerek devam ederse hafta sonu oynanacak olan Tottenham derbisini yaşamak istemiyorum.

İki golü de kendi kalemize attığımız, sakat ve maçta sakatlanan oyuncular ile maç 0-0 iken Howard Webb'in penaltıyı vermediği doğru ama Arsenal'inde maçı kazanma adına sahaya hiçbir şey koyamadığı bir gerçek. Kabus olarak belirttiğimiz fikstürün henüz ortasına gelmedik ama ligdeki Sunderland maçı hariç iki maçı gol atamadan ağır yenilgi ve sıfır oyunla kaybettik bile. Önümüzde çok daha zorlu maçlar var. Bu maçlarında gitmesi halinde kulübün kendi içine kaynamaya başlayacağını düşünmek zor değil.

Emrah Partal / GencArsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails