13 Aralık 2011 Salı

Andre Santos ve Alternatif Arayışlar

Arsenal kulübü geçen hafta Olimpiakos maçında sakatlanan Andre Santos'un sakatlığının daha önce açıklandığı gibi 3 haftalık değil ameliyat olması gerektiğini ve ameliyat sonrası takıma katılışının 3 ayı bulabileceğini duyurdu. Santos'un ameliyat için Brezilya'ya gideceği de haberin ayrıntılarında yer alıyor.
Bu durumda ilk sorgulanacak olan zaten Gibbs sakat iken Olimpiakos gibi formaliteden ibaret bir maça neden Santos ile başladık. Sakatlandıktan sonra oyuna giren Ignasi Miquel'in 11 başlaması hangi Arsenal'liyi rahatsız ederdi ki?

Maalesef basit görünen sakatlıklarda bile Arsenal'in bir laneti bulunduğundan 2-3 ay ayrı kalıyoruz oyunculardan. Bununla birlikte Arsenal'in sol beke zorunlu transfer yapması gerektiği ortaya çıktı. Wenger'in de buna dair zaten açıklamaları mevcut. Yaz döneminde ise Santos'tan önce Bolton Wanderers'tan Gary Cahill ile Everton'dan Leighton Baines ilk tercihleri olmasına rağmen fiyatta anlaşılamaması nedeniyle transferler gerçekleşmemiş ve son dakika transferi olarak Santos alınmıştı.

Gary Cahill ile Arsenal yazın uzun süre uğraştı. Arsenal CEO'su Ivan Gazidis Bolton'lı meslektaşıyla görüşmeler bile yaptı. Borç batağındaki Bolton'ın sezon başında oyuncusunu satmaya yanaşmamıştı. Hatta bunun nedeni £17m isteyen Bolton'a Arsene Wenger'in £7m teklif etmesi olarak açıklandı. Bolton'ın bu sezonki performansından sonra Cahill'in daha fazla bu takımda kalacağını söylemek zor. Sezon sonunda kontratı bitecek olması da Bolton'ın para kazanmak için Ocak ayının son şansı olduğu bir gerçek. Sol bekteki sakatlıklar nedeniyle oluşan dar rotasyon Cahill'in forma şansını da garantiliyor. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam ediyor olmamız bu transferin ihtimalini arttıran faktörler.
Diğer isim Leighton Baines ise Everton'dan ayrılmayacağını hatta o takımda futbolu bırakmak istediğini açıklamıştı. 2015 yılına kadar kontratının bulunması da bu oyuncunun transferini güçleştiren etmenlerden.

Wenger'in bu iki isimden birini alacağı mı yoksa bir sürpriz transfer ile yine bizi meraklandıracağı belli değil. Biz yine kendimizi boş geçecek bir transfer dönemine de hazır tutalım. Bakarsınız hiç transfer yapmayıp o bölgeye yedek takımdan birini yerleştirir.

Emrah Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails