14 Aralık 2011 Çarşamba

Göztepe'de Çözüm Arayışı

İyi ve seyir zevki yüksek futbolun kaliteli futbolcular ve kaliteli teknik adamlarla oynanabildiğini futbolu takip eden herkes az çok bilir. Bu iki kaliteden biri eksik olsa dahi orada futbolun iyi olması beklenemez. Hele hele hem kadronuz hem de teknik adamınız bir çok yönden eksikse başarılı olma şansınız imkansızdan bir adım geridedir.

Göztepe’miz birkaç haftadır üst üste aldığı puanlarla korkulu rüya görmekten kurtuldu fakat bu aldığımız puanlar büyük ve ciddi sorunlarımızın üstünü maalesef örtmedi. Bucaspor mağlubiyeti bizi bir kez daha gerçeklerimizle yüzleştirdi. Kadromuz zayıf, taraftar demoralize, teknik direktörümüz uzatmaları oynuyor. Haftalar sonra takımımızın birkaç galibiyet üst üste alması elbette bizi mutlu etti, fakat sorunlarımızın içinde alınan bu puanlar sadece ve sadece iyi niyetli mücadelenin bir karşılığıydı. Futbolcularımızın özverisi ve sahada savaşması bu puanları getirdi, fakat işte bu serinin de sonu bu maçta geldi. Gerçeklerle yüzleşmemiz gerekliliğini bir kez daha gördük bu akşam.

Herkesin devre arası için alması gereken dersler var, fakat artık açıkça bir kez daha görüldü ki yeni bir teknik adamla çalışmamız gerekiyor. Bir teknik adam takımı galip gelmişken bile eleştiriliyorsa, takımı gol atınca istifa diye stat inliyorsa artık orada durmamalıdır. Bu saatten sonra Özcan Kızıltan ve Göztepe taraftarı arasındaki buzlar erimez ve baktığımızda iki tarafın da haklı olduğu yanlar olabilir. Kavga etmek yerine bir an önce ikinci yarı için doğru adımları atmak gerekiyor. Yönetim kurulumuzdan bir an önce radikal kararlar bekliyorum, fakat şu ana kadar böyle bir adım atılmadı. Özcan Bey kendi istifa etmiyorsa, sözleşmesi feshedilmeli ve vizyona sahip bir teknik adamla yola devam edilmelidir. Özcan Kızıltan ile bitirilecek bir lig gelecek sezonunda başlamadan kaybedilmesi olacaktır. Bu kulübün gerçek sahibi taraftar, bu teknik adamı istemiyorsa, yönetim de bunu göz ardı etmemelidir.

Hafta içi tesis konusunda ciddi bir adım atıldığına dair haberler sitemizi süslerken sadece birkaç cümle ile geçiştirilmiştir. Ayrıntılar ve detaylar hatta ve hatta sadece düşüncede olmak üzere bile olsa bir takım şeyler yine paylaşılmamıştır. Bu saatten sonra yapılacak şey artık doğru hamleler yapmaktır. Futbol takımımız durumdan ötürü artık kimseye bu sezon için umut vermiyor ve maalesef kimseyi beklentilere sokamıyor. Böyle bir zaman aslında Göztepe’miz için bir fırsattır. Hazırlıksız bir şekilde süper lige çıkmaktansa geleceğin Göztepe’sini kurmak için bu kötü durum bir milat olabilir. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bu takım bu sezon her şeye rağmen süper lige çıkabilir, evet bu şansı vardır fakat tesisi, stadı ve doğru kararlılıkları olmadığı sürece asansör takım olmaya mahkumdur. Böyle durumlar yaşamak bizleri yıpratmaktan öteye geçmez.

Şimdi gözlerimi kapatıyorum, vizyonu olan ve taraftarın inandığı bir teknik adamı düşlüyorum ve o teknik adamla değişecek şeyleri. Yarım sezonda içinde gelecek sezonun tüm yapılanması kurulabilir. Bu arada tesisler için herkesi mutlu edecek adımlar atılabilir, bu adımlar kamuoyu ile paylaşılabilir, hatta ve hatta kulüp üyelikleri için bir adım atılabilir. Bunlar hayal değil, bunlar doğru adımlarla hızlı bir şekilde hayata geçirilebilecek şeyler. Şunu çok iyi biliyorum; hiçbir Göztepeli dostum kuru kuruya süper lig istemiyor. Bu ligde sürekli olacak, tesisi, stadı kararlığıyla dimdik duracak geleceğin Göztepe’sini istiyor.

Yöneticiler Göztepe’mizin geleceği için projelerini hayata geçirirse herkes sabreder ve bir gün süper lige çıktığımızda kendini huzursuz hissetmez. Aksi şeyleri bakın yaşıyoruz ve herkes isyan ediyor. Demek ki artık gerçekten kökten çözümler gerekiyor. Sizce bu çözümler çok mu zor?

Fırat Şahin - gozgozlu75@mynet.com

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails