30 Aralık 2011 Cuma

Arsenal - Queens Park Rangers Maç Öncesi

Eskilerden // English League Division One Maçı // Queens Park Rangers vs Arsenal

Yılın son Arsenal maçı olacak Queens Park Rangers maçı. Yılı güzel kapatmak adına iç sahada yeni yıl öncesi harika bir fırsat olacak. Salı günü oynadığımız Wolves maçında berabere kalarak rakiplerin yoğun şekilde puan kaybettiği bir haftada fırsat tepmiştik. Wenger bunun oyuncularına bir ders olması gerektiğini belirtmişti. Ders alınıp alınmadığını görebileceğimiz bir maç olacak buna rağmen rakiplerimizin de puan kaybedip kaybetmeyecekleri şüpheli.

Arsenal'de Wolves maçı kadrosundan son anda hastalığı nedeniyle çıkarılan ve yerine Yossi Benayoun'un oynadığı Theo Walcott'un bu maçta forma giymesi bekleniyor. Bunun dışında Olimpiakos'un transfer gündeminde olan Tomas Rosicky'nin yerini yeniden Aaron Ramsey'e bırakacağı tahmin ediliyor.

Sakatlıkları süren Bacary Sagna ve Kieran Gibbs'in Ocak sonunda, Jack Wilshere'in ise Şubat ortasında formalarına kavuşmaları bekleniyor.

Queens Park Rangers'ta ise en ciddi eksik savunmanın önemli ismi Anton Ferdinand olarak görünüyor. Ancak Ferdinand, Liverpool maçında sakatlanmıştı ve QPR son üç maçtır onsuz oynuyor ve alışmış sayılabilirler.

Maça dair ilginç notlardan biri ise Queens Park Rangers'tan sahada olması beklenen Armand Traore, Matt Connolly ve Jay Bothroyd'un Arsenal Akademisi'nden yetişmiş olmaları.

Maça dair ekstra bir şeyler yazmaya da gerek yok. Arsenal eğer ilk dört hedefine ulaşmak istiyorsa (ki benim için Spurs'ün önünde bitirmek ilk dörtten daha önemli) bu maçı her türlü kazanmak zorunda. İç sahadaki puan kayıpları çok daha yaralıyıcı olduğu için bırakalım deplasmanda kaybedelim puanları. İç sahadaki tüm maçları kazanalım yeter.

Ve Muhtemel 11'ler;


Emrah Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails