12 Aralık 2011 Pazartesi

Kebap Tadında | Adanaspor 0-0 Konyaspor


KONYASPOR zor bir deplasmanı daha geride bıraktı. İyi ya da kötü futbol, ne olursa olsun Adana gibi deplasmandan alınan tek puan kebap tadında. Konyaspor maça Recep’ten yoksun çıktı. Kalede Pawalek. Dörtlü defansta Hakan, Selim, Erdinç, Muhammet. Savunmanın önünde Alvaro Perez. Orta dörtlüde Gökhan, Serkan, Serbay, Ali Dere. Forvette Robak. 4-1-4-1 sistemiyle başlayan Konyaspor, önce rakipten gelen atakları orta alanda durdurmayı düşündü, sonra da kontradan pozisyon aramak istedi. Bu düşüncesini yerine getiremedi ama şansı vardı gol yemedi. Alınan tek puanda kaleci Pawalek’in payı büyüktü. İyi bir kaleci takımın yarısı derler ya, öyle de oldu. Sıkıntı orta alanda toplara basma eksiği ile, bilhassa genç futbolcuların yaptıkları pas hataları. Her maçta gözlenen, pas hataları ligin ilk yarısı bitmesine yakın bir türlü giderilemedi. Oysa Teknik Direktör Osman Özdemir idmanlarda bunun çalışmasını yaptırıyor. Birde pas hataları yapılmasa, Konyaspor daha çok kazanabilir.

ADANASPOR, Konyaspor’a oranla daha deneyimli futbolculara sahip. Konyaspor formasını giyen Bülent Bölükbaşı, Fahri Tatan ve Adnan Güngör’de bu maçta forma giydiler. Oyun içerisinde takım kaptanı Bülent Bölükbaş’ın kendi taraftarlarınca protesto edilmesi oyundan düşmesine neden oldu, bu da Konyaspor’a yaradı. Konyaspor’a oranla daha çok pozisyon bulan ve net 2 golü kaçıran Adanaspor karşısında, Pawalek’in başarılı kurtarışlarını alkışlanırdı. Golcüleri Mbilla’nın olmayışı da Konyaspor’un şansıydı.

MAÇIN önemli dakikalarına gemince; Adanaspor daha maçın başından itibaren bariz bir üstünlük sağladı. Topa çok sahip olmanın yanında sağlı sollu ataklarla Konyaspor’u kendi alanına hapsetti. Her ataklarından gol bekleyen Adanaspor, karşılarında kaleci Pawalek’i gördü. Maçın başında uzaktan atılan bir şut vardı ki, direği sıyırdı. 16 da Emrah’ın kaleci ile karşı karşıya kalışı ve Pawalek’in topa sahip oluşu. 19 da Yine Emrah’ın arka direkte şutunda topun direkten dışarı gidişi. 30, 35 ve 40. dakikalarda Pawalek’in harika kurtarışları devam etti. İlk yarıda Konyaspor sadece 21 de Ali Dere ile pozisyon buldu ama acemiliğiyle topu kaleci Tolgahan’a teslim etti. ilk yarı tamamlandı. Konyaspor’un ilk yarıda ortaya koyduğu futbol, hiçte iyi değildi.

KONYASPOR, oyunda dengeyi 2. yarının başlangıcında sağladı ve derin bir nefes aldı. Adanaspor’un oyundan düştüğü dakikalarında olgun ataklar gelişmiş olsaydı, bu maçtan 3 puanda çıkabilirdi. 57 de Hakan’ın ortasında Ali Dere müsait durumda topa iyi vursa goldü. 66 da Gökhan’ın ortasında Robak’ın volesi İzzet’e çarpmasa al sana 2 gol. Ama ne yazık ki, Konypaspor maçın 2. yarısında denge kurduysa da sonuca gidemedi. Adanaspor kendi seyirci desteğiyle maça çok asıldı. Konyaspor ilk yarıda daha iyi top yapabilse, pas hata yüzdesini düşürseydi, maçın 2. yarısında sonuca gidebilirdi.

TEKNİK Direktör Osman Özdemir’in maçtan sonra söylediği gibi, istenilen taktik uygulanamadı. Neydi, rakibi orta alanda durdurmak, kontradan da vurmaktı. İkisini de yapamadılar. Hadi pas hataları bir tarafa, ilerde ve geride çabuk çoğalabilselerdi, bu hatalarını kapatabilirlerdi. Konyaspor’da genelde ileriye yönelik futbolcuların çokluğu, orta alandaki futbolcuları hayli yoruyor. Gökhan’ın defans özelliği olmadığı gibi, mücadele eden yanı da yok. Bundan sonraki maçlarda Robak’la birlikte forvette yer almış olsalar, Recep’e de sağ kanatta yer verseler, Konyaspor’un daha çok pozisyon bulacağını ve sonuca gideceğini düşünüyorum.

ADANA gibi zor bir deplasmandan alının bir puanın iyi değil, çok iyi bir puan olduğunu düşünüyorum. 15 maçta 8 beraberliği bulunan Konyaspor’un ligin 2. yarısında bu sayıyı galibiyetlere dönüştürmesini bekliyorum. Neden olmasın; 8 beraberliğin yarısını atalım, kalan yarısına ki 4 maçı galip sayalım 24+8=32 puanı olurdu. Ligin ilk yarısını 27 puanla tamamlayacağını düşünmüştüm. Konyaspor 2. yarıda da 27 puan toplasın, göreceksiniz süper lige çıkar. Dün, Giresunspor-Ç. Rizespor 1- 1 bitti. Lider Ç. Rizespor’la, 2. Akhisarspor 29 puanda kaldılar. Aradaki 5 puanlık fark devam ediyor. Ligin son hafta maçında bu farkın biraz daha eksileceğini düşünüyorum. Yineliyorum, Adana gibi deplasmandan alınan tek puan, Adana kebabı tadında.

OBerk-YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails