25 Aralık 2011 Pazar

Göztepe'de Çözüm Arayışları #2


Altınbaş Yönetimi ile Amatör Küme'den Bank Asya'ya kadar yol aldık. Bu zorlu yolda kimi zaman yanlış, kimi zaman ise doğru adımlar atıldı. Herkes zaman zaman belki de istemeyerek Göztepe'ye zarar verdi. Zaman zaman futbolcularımız, zaman zaman teknik heyetlerimiz, zaman zaman taraftarımız ve zaman zaman da yönetimimiz attığı yanlış adımlarla Göztepe'ye ve kendilerine zarar verdiler. Bu yanlışlıklar durumundan en zararlı ne yazık ki teknik direktörler çıkmakta.

Futbolcuların hepsini sezon ortasında yollama, taraftara, sen takıma zarar verdin bundan sonra tribüne gelme deme gibi bir durum söz konusu olmadığından, Altınbaş Yönetimi'nin de kulübün kağıt üzerindeki sahibi olduğundan başarısızlıklarımızda başı yanacak olan ilk birim olan teknik heyetin yine başı yanmıştır. Kızıltan camiadaki baskılara dayanamayıp istifasını Yönetim Kurulu'na sunmuştur. Kendisine bugüne kadar Göztepe'ye verdiği emekten dolayı teşekkür ederiz.

Göztepe'nin büyük taraftarı geçen sene şampiyon olmasına rağmen ve bu sene işler kötü giderken de Kızıltan'a bir türlü alışamadı. Aralarında istenilen bağ bir türlü kurulamadı. Özellikle geçen seneki şampiyon kadronun iskeletini bozup, taraftarın gönlünde taht kurmuş, Tsubasa Tayfun'u, Cesuryürek Ferhat'ı, Vefakar İzzet'i hiçbir nedene dayandırmadan bu takımdan yollayınca Kızıltan ile aradaki uçurum daha da büyüdü. Tepkiler çığa dönüştü, Kızıltan için dayanılmaz bir hal aldı ve sonunda istifaya kadar götürdü kendisini.

Her son bir başlangıç zırvasıyla biz de şimdi yeni bir sayfa açıp çağa ayak uyduralım zamanlarındayız. Eğri oturup doğru yazalım. Bana kalırsa yönetimimiz birçok güzellikler ve doğru işler yaparken dört kez büyük yanlış yapmıştır. Bu hatalar elbet olacaktır ancak önemli olan bunların tekrar etmemesidir.

Birinci hata; Amatör Küme'deyken yeterli kadro yapısı kurulmamış ve takım Amatör Küme'den 3. Lig'e çıkma yolunda başarısız olmuştur.

İkinci hata; 3. Lig'den, 2.Lig'e çıkılan sene şampiyon takımın iskeleti tamamen bozulmuş, çok yıpranan Akif Başaran'ın işine zamanında son verilmemiştir.

Üçüncü hata; 2. Lig'de Play Off'a zar zor kalan takımın başına Erol Azgın gibi deneyimsiz ve kariyersiz bir teknik direktör getirilmiş koca bir sene heba edilmiş "Her sene bir üst lige, el ele Süper Lig’e" sloganı terk edilmiştir.

Dördüncü hata; 2. Lig'den, Bank Asya 1. Lig'e çıkılan sene şampiyon takımın iskeleti tamamen bozulmuş, çok yıpranan Özcan Kızıltan'ın işine zamanında son verilmemiştir.

Yazılan ikinci ve dördüncü hata arasında bakıldığında sadece figüran farkı vardır. İkinci hatadan sonra yapılan üçüncü hata, dördüncü hatadan sonra bir beşinci hata olarak yapılır mı? Elbet yapılmaz. Yapılmamalı. Koskoca Holdingi yöneten, kurtlar pazarında kapitalizmin kuralları ile dövüşüp ayakta kalan ve büyüyen kurumsal bir yapıyı çalıştıran, yöneten kişiler böyle aynı hataları sıklıkla yapma lüksüne sahip değiller.

Şimdi Başkan Altınbaş'ın önünde iki yol var. Ya yine Erol Azgın ayarında bir teknik direktör getirmek gibi bir hata yapacak ve aynı hatayı tekrarlamayı sürdürecek. Ya da Giray Bulak gibi, Metin Diyadin gibi, Ersun Yanal gibi, Ümit Kayıhan gibi bir hocayla anlaşıp gerekli takviyeleri yapacak ve yarının takımını oluşturmaya başlayacak. Umarım hem kendisi hem kulüp için doğru kararı alacaktır.

Bir söz de Ali Gültüken'e. Taraftarımızın kendisine tepkisi vardır. Bu tepki aşırı ve doğal bir tepkidir. Ama çıkıp da başarısızlığa göğüs gerer, daha güzel günler için daha sıkı bir çalışmanın içinde olacağının teminatını verir, taraftara bir adım atarsa ben inanıyorum ki taraftarımız da kendisine adım atacaktır. Böyle diyalogsuzlukla aradaki buzlar erimez daha da artar. Ama bu kadar sessizlik iyi değil. Kendisini yönlendiren yok mudur bilmiyorum, ama bir an önce ortaya çıkıp Göztepe için burada olduğuna ve elinden geleni yapacağına tekrar inandırması gerekmektedir taraftarı. Kendisinin futbol tecrübesi tartışılmaz ancak diyalog kısmının zayıf kaldığını gözlemliyorum. Kaldı ki çıkıp, "Özcan Kızıltan sezon başı şu oyuncuların gönderilmesini istedi" dese, "Biz de hocanın işine karışmak doğru olmaz diye gerekeni yaptık" dese belki de diyecek pek bir şeyimiz kalmayacak. Ancak dediğim gibi bir adım gerekmekte.

Yine de sağol Kızıltan. Kızdık, yıprandık, yıprattık. Gelecek işlerinde başarılar dilerim.

Teknik Direktör adaylarım; Giray Bulak, Ersun Yanal, Metin Diyadin ve Ümit Kayıhan.


necdeterdeniz@gozgoz.net

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails