9 Aralık 2011 Cuma

Arsenal - Everton | Maç Öncesi


Hafta içinde Salı günü yaşadığımız hafif hayalkırıklığı, ertesi gün yaşadığımız çifte mutluluk ile beraber haftasonu kulübün 125. yıldönümüne rastlayan bir iç saha maçıyla Premier Lig'e dönüyoruz.

Rakibimiz Everton. Kendileri bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergilediler. Aslında onları buna zorlayan biraz da fikstürleri oldu. Sezona dört maçta 7 puan olarak iyi bir başlangıç yaptılar. Fakat sonrasında Man City, Liverpool, Chelsea, Fulham, Man United ve Newcastle ile üst üste oynadığı maçlardan sadece Fulham deplasmanından aldıkları 3 puandı alabildikleri. Bu halleriyle küme potasına kadar giren Everton son üç maçında yeniden iki galibiyetle 6 puan toplayarak puan tablosunun ilk sayfasına attı kendisini.

Bizim performansımızı yeniden baştan anlatmaya gerek yok. Şampiyonlar Ligi grup maçlarını sona erdirirken takımın ofansif oyuncuları dinlendirildi. Arsenal son yedi Premier Lig maçında mağlubiyet almadı. Son derece formdayız yani.

Sakatlıklar konusunda bu sezon unutmaya başladığımız eski Arsenal'e dönmeye başladık. Olimpiakos ile oynanan bizim açımızdan formaliteden ibaret olan maçta iki sakat birden verdik. Lukasz Fabianski'nin durumu çok ciddi olmasa da Andre Santos yeni yıla kadar forma giyemeyecek. Santos ile birlikte takımda bek olarak oynayan hiçbir oyuncu sağlam değil şu anda. Sağ bekte Sagna, Jenkinson sol bekte Gibbs ve Santos sakat durumdalar. Böyle bir şey de sadece Arsenal'in başına gelirdi zaten.

Sahaya dört stoper orjinli oyuncuyla çıkmamız son derece muhtemel. Ancak Daily Mail'in son haberine göre Arsene Wenger rezerv takımın sol beki Martin Angha'yı sürpriz bir şekilde bu maçta sahaya sürebilirmiş. Açıkçası ben fazla ihtimal vermesemde belki yedek olabilir diyebiliyorum sadece.

Everton da ise ne sakat var ne de cezalı. İstedikleri kadroyu sahaya sürmeye haiz durumdalar. Sahaya hangi onbir çıkarsa çıksın savunma yapmak birincil amaçları olacağı kesin.

Szczesny
Djourou-Mertesacker-Vermaelen-Koscielny
Song-Ramsey
Arteta
Walcott-Van Persie-Gervinho

Bu olumsuzluklara rağmen Arsenal'in bu maçı kazanacağına dair kesin beklentilerim var nedense. Rakibin Everton olmasına rağmen gözümde zayıf olarak görünüyorlar. Rakibi küçümsemek konusunda çok talihsiz anılarım olsa da bu maçı alacağımıza eminim.

Maç öncesinde bazı istatistiki bilgiler vermemiz gerekirse Arsenal, Premier Lig tarihinde Everton'a karşı attığı 79 gol ile bu alanda ligin en iyisi durumunda. Yani Everton ne çektiyse Arsenal'den çekmiş. Arsenal, Everton'a karşı oynadığı son sekiz maçta yenilgi yüzü görmezken, altı galibiyet, iki beraberlik aldı.

Maç öncesinde 125. kuruluş yıldönümüne ilişkin bazı etkinliklerde yapılacak. 1762 yılında kurulan Kraliyet Orkestrası stad içinde ve dışında konser verecek. Kulübün efsane oyuncuları taraftarların karşısına çıkacaklar.

Kulübün kurucusu David Danskin'in torununun torunları diyebileceğimiz soyundan çocukları maç topunu sahaya getirecekler. Maçın hakemi Howard Webb kulübün kuruluşunda toplanan paraları temsilen 6 peni ile hava atışını gerçekleştirecek.

Emrah Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails