27 Aralık 2011 Salı

Arsenal - Wolverhampton Wanderers Maç Öncesi

Londra metro çalışanlarının yaptığı grev nedeniyle dün oynanması gereken Wolverhampton maçı bugüne ertelenmişti. Dün oynanan maçların ardından Arsenal'in ekstra bir motivasyon ile maça çıkacağını söylemek mümkün. Çünkü Chelsea, Liverpool ve Man City berabere kalarak puanlar kaybettiler. İlk dört hedefimize ulaşmak için yarın alacağımız üç puan Man City mağlubiyetini ve Fulham beraberliğini telafi etmemiz anlamına gelecek.

Robin Van Persie, Aston Villa maçında attığı penaltı golüyle Thierry Henry'nin gol rekorunu egale ederken hedefini Alan Shearer olarak belirledi. Bunun için yıl başına kadar 3 gol daha atması gerekiyor. Bu maçta hat-trick yapması çokta olanaksız bir şey değil. Ancak Wenger'in maç öncesindeki açıklamaları soru işaretleri yarattı.

Wenger, Van Persie'nin rekoru kırmasının onun kadar kendisini de sevindireceğinden bahsederken, bununla birlikte 7 günde üç maç oynaması da sağlığı açısından riskli olabilir, arada dinlendirilmesi de gerekiyor şeklinde konuştu. Bu açıklamalar sonrasında Robin'i yedek başlarken görürsek şaşırmayalım.

Arsenal'de maç öncesinde sakatlıklarla ilgili çok keyifli haberler yok açıkçası. Sadece sakatlıktan dönüş tarihleri belli olan oyuncuların süreli kısalıyor o kadar. Bu sakatlıklarla başımız her sezon dertte ve değişen bir şey olmuyor maalesef. Menajerlik oyunlarından aşina olduğumuz Injury Prone oranı yüksek olan oyunculardan seçiyoruz sanki aldığımız adamları. Wolverhampton'da ise önemli orta saha oyuncusu Jamie O'Hara sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

Szczesny
Coquelin-Mertesacker-Koscielny-Vermaelen
Song
Arteta-Ramsey
Walcott-Van Persie-Gervinho

Arsenal, Premier Lig'de bu sezon sadece iç saha açılış maçı olan Liverpool maçında yenilgi alırken sonraki 7 maçın 6'sını kazanma başarısı gösterdi. Wolverhampton ise bu sezon deplasmandan en az puan alan üç takımdan biri konumunda.

Maç saati 17:00 olarak belirlenmiş durumda. Benim eve gelmem maalesef 18:45'ten önce olamıyor. Bu nedenle maçı kaçıracağım kesin. Eğer yayıncı kuruluş tekrarını verirse muhakkak izleyeceğim. Olmazsa maçı indirerek izleyeceğim.

Son olarak Guardian'ın tahmini kadrosunu da verelim;



Emrah Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails