25 Aralık 2011 Pazar

Kritik Tarih; 30 Aralık

  • 16 HAFTALIK ilk bölüm sona erdi. Konyaspor’un ilk etabı bu noktada tamamlayacağını kimse düşünmüyordu. Yaşanan türlü sıkıntılara rağmen genç ağırlıklı kadronun gösterdiği performans ve topladığı puan alkışlanmaya değer. Futbol Federasyonu bu yıl lig takvimini yaptığı değişikliklerle allak bullak etti. Şike soruşturmasına bağlı geç başlayan liglerde, hafta içi maçları sıklıkla oynanırken, ilk 16 haftada nasıl geçti anlayamadık. Takımların birçoğunun kadrosunun dar olması bazı maçlarda 18 kişilik futbolcuyu bile sahaya sürememelerine neden olurken, en dezavantajlı görülen Konyaspor beklenilenin aksine, genç kadrosuyla bu sıkışık maç takvimi arasından alnının akıyla çıktı.

  • ÇOK iyi bir kaleciye sahip olan yeşil-beyazlılar mükemmel diyebileceğimiz defans oyuncularının da katkısıyla ilk yarıyı zirve takımları arasında tamamladı. Elbette ileri uçta ve orta sahada aksamalar oldu. Bu mevkilerde alternatifin olmayışı hatta bazı futbolcuların mecburiyetten alışkın olduğu mevkilerin dışında oynaması, göze hoş gelen oyunu sıklıkla göremeyişimizdeki etkenlerdendi. Her şeye karşın Osman Özdemir eldeki malzemeyle en iyisini sunmaya çalıştı ve ilk 16 haftada yönetimindeki ekibi başarılı oldu. Şimdi ilk yarıdan çok daha zor geçecek 18 maçlık bir periyot daha var önümüzde.

  • KONYASPOR’UN ilk bölümdeki mevcut kadrosuyla bundan daha kötü bir performans göstereceğini düşünmüyorum. Tabi ki kadronun muhakkak korunması gerekiyor. Gökhan Emreciksin ve Hakan Aslantaş’ın durumları kesinlik kazanmadı. Sezon başı özel bir mukaveleyle takıma geri dönen ve devre arasında gitmek isteyen Gökhan Emreciksin ile sözleşmesi devam etmesine karşın Süper Lig’den teklifler aldığını belirten Hakan Aslantaş yeşil-beyazlı yöneticileri terletmeye devam ediyor. İki isminde ne denli Konyaspor’a yararlı olduğu ortada.

  • YÖNETİMİN iki futbolcuyla da görüşerek mantıklı bir teklif sunduğunu biliyoruz. Birkaç gün içinde Gökhan ve Hakan’ın durumlarının netleşmesi ve takımda kaldıklarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Transfer yasağının kaldırılması umudu belirse de Gökhan ve Hakan’ın ikna edilerek takımda kalmasının sağlanması yönetimin devre arasındaki en büyük hamlesi olur. Bakınız her türlü sıkıntıya rağmen, zirvenin sadece 3 puan gerisinde şampiyonluk potasına giren bir takımımız var. Ertuğrul’un da ikinci dönemde takıma gireceği düşünülürse, hem lige ısınan genç futbolcular, hem de kadroda tutulan yıldızlarla, Konyaspor şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaktır.

  • AHMET Şan başkanlığındaki yönetim göreve geldiği günden beri hiç durmadan çalışıyor. Bir yandan iş bilmezlerin yaptığı transferler nedeniyle yaşanan sıkıntılar aşılmaya çalışırken, bir yandan da mevcut kadronun korunması için uğraş veriliyor. Ay sonuna kadar acil ödenmesi gereken borçlar var. Konyaspor’da 1 dakika oynamadan borçlandırıldığımız futbolcularla ilgili FIFA’ya aksetmiş sorunların çözülmesi için son tarih 30 Aralık.. 1.5 Milyon’u bulan bu faturanın ödenmemesi halinde Milos ve Theou’de yaşadıklarımızın daha ağırını bize yaşatacakları kesin.

  • KONYASPOR FIFA’daki dosyalarını kapatmak için çok önemli biri isimle çalışıyor. Futbol Federasyonu’nun eski başkanı Levent Bıçakçı’nın avukatlığını üstlendiği Konyaspor’un belalardan kurtarılması için yoğun bir çalışma yapılıyor. Sayın Bıçakçı’nın FIFA ve UEFA’daki etkisini biliyoruz. Transfer yasağının kaldırılması umudunun ortaya çıktığı bir dönem içindeyiz. Gerçi kamuoyu transfer yasağı kaldırılsa bile transferin yapılmamasını istiyor ama uzun lig maratonunda ve olası play-off eşleşmelerinde yapılacak transferlerin son derece fayda getireceği kesin. Bakalım Konyaspor kritik tarih 30 Aralık’a kadar gerekli adımları atıp yeni yıla bambaşka hedeflerle girebilecek mi?

TDurmaz/YMeram

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails