6 Aralık 2011 Salı

Olympiakos - Arsenal Maç Öncesi


Şampiyonlar Ligi'nde grubu lider tamamlamayı garantilemiş bir takım olarak gidiyoruz Yunanistan'a. Wenger'in belki de sezon başından istediği bir şeydi bu. Çünkü elindeki kadroyu böyle bir durumda revize ederek bazı oyuncuları dinlendirme ve bazı genç oyuncularına deneyim kazandırmak takıma faydalı olacaktır.

Bundan iki sezon önce Arsenal yine Olimpiakos deplasmanına namağlup gruptan lider çıkmayı garantilemiş şekilde gitmişti. O maçtaki on birimiz Fabianski, Silvestre, Bartley, Cruise, Gilbert, Walcott, Ramsey, Song, Wilshere, Merida, Vela şeklindeydi. İçlerinden bazıları o zaman genç oyuncu sınıfındayken şu anda takımı sırtlayan oyuncular arasındalar. O maçı çokta kötü oynamadan 1-0 kaybetmiştik. Gruptan çıktıktan sonra Porto'yu eleyip çeyrek finalde Barcelona'ya elenmiştik.

İki sezonda Walcott, Ramsey, Song ve Wilshere gibi dört oyuncu birden şu anda takımın vazgeçilmezleri haline geldilerse yarın oynanacak olan maçta da bazı oyuncuları farklı gözle izlememiz gerektiği aşikardır. Bu sezon biraz daha şanslı olarak daha ilerilere gitmeyi hayal ediyoruz elbette. Ama en azından gruplardan sonra elenmemek çok önemli. Her ne olursa olsun çeyrek finalin bir adı var. Yarı final ise bizim için şahane olacaktır.

Wenger'in Yunanistan'a gideceği 18 kişilik kadroya göre tahmini bir on bir sürersek sahaya şu şekilde bir diziliş çıkarabiliriz.

Fabianski
Djourou - Squillaci - Vermaelen - Santos
Frimpong - Coquelin
Benayoun
Chamberlain-Chamakh-Arshavin

Yedekler: Mannone, Miquel, Yennaris, Eastmond, Oğuzhan, Rosicky, Park

Kadroyu bu şekilde belirlememin nedenlerini açıklayayım biraz. Kalede Fabianski'nin oynamasının kesin olduğunu, kendisinin Avrupa Şampiyonası'na katılmak için kiralanmayı bile göze aldığını düşündüğümüzde Wenger'in kendisine bu fırsatı vereceğini tahmin etmek zor değil. Savunmayı ise böyle tecrübeli isimleri yedek kulübesinde bekletmek için Yunanistan'a götürmeyeceğini tahmin ettiğim için yazdım. Belki Santos yerine Miquel forma şansı bulabilir ilk on birde.

Orta sahada ise Carling Cup'ta başarılı performans sergileyen Frimpong ve Coquelin'in yerlerini garanti görüyorum. Takıma yön verecek isim olarak ise Wenger'in Benayoun'un daha çok forma giyme hakkına sahip olduğunu belirtmesinden sonra sahada yer alacağını düşünüyorum. Maçın gidişatına göre ilerleyen dakikalarda Oğuzhan'ı da izleyebiliriz yarın akşam.

Hücumda ise Chamberlain'in kesin forma giyeceğini, Carling Cup maçında eleştiri oklarını üzerine çeken Chamakh için Wenger'in bir şans daha vereceğini düşünüyorum. Solda ise yine benim gözümde artık takımda miadı dolan Arshavin'in forma giymesini bekliyorum. Kendisinin yedekte kaldığı süre daha fazla olduğu için Wenger biraz süre vermek isteyebilir kendisine.

Bu maçta elde edilecek sonuçtan çok takımın göstereceği performans ve genç oyuncuların edineceği tecrübe daha önemli olacak. Arsenal'in gruplarda oynanan son karşılaşmalarda elde ettiği sonuçlara bakarsak bunu daha iyi anlayabiliriz. Çünkü sekiz karşılaşmada yedi mağlubiyet bir beraberlik alabildik. Bunun nedeni grupların her defasında sona ermesiydi bizim için. Bu kez de böyle olması son derece kuvvetli. Tüm bunlara rağmen Arsenal'i izlemek bize yeter. Sonrasında ise kura heyecanı tabi ki.

Emrah Partal / Genc Arsenal

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails