3 Temmuz 2010 Cumartesi

Gana'dan Hüzünlü Veda

Afrika'nın tek umudu olarak kupada kalan Gana; Adeta oyununu,oynayış düzenini hafızalarımıza kazıttı.








Uruguay karşısında tutuk başladılar.Ancak devrenin ortasına doğru o akıllarda yer edecek K.P Boateng-Annan-Sarpei üçlüsünün çapraz paslarıyla oyunda üstünlüğü aldılar.Sulley Ali Muntari'nin Jabulani destekli güzel golüyle devreyi de önde kapattılar.


İkinci yarıda Uruguay daha sabırlı göründü,Gana ise daha istekli idi.Bana göre turnuvanın yıldızı olan Anthony Annan'ın orta sahadaki dik ve düzgün oyunuyla karşılaşama öncesi favori olan Uruguay karşısında ezilmediler.Ceza sahası çevresinde yaptıkları gereksiz fauller onları zorladı,nitekim;2009-10 sezonunun Avrupa'da en çok konuşulan ismi Diego Forlan bunlardan birini öyle değerlendi ki bizim Faruk gökte Jabulani aradı.


Tabarez'in çok tartışalıcak Cavani-Abreu değişikliği hamlesi Uruguay için sıkıntı yaratan cinstendi.Maçı berabere bitirmek istemeyen Gana ataklara devam etmek istiyordu.Ancak bu ataklar gol getirmedi.90 böyle bitti.


Uzatmalarda ise bu sefer işi 120 de bitirmek isteyen Gana vardı.Zorladılar fizik güçlerinin üstünlüğüyle dik durdular ve o zaman dilimine gelindi...;


119.dakikada serbest atışı kullanan Pantsil,bence tüm gidişatı terse çeviren adamdı :)6 Pas içindeki karambolde turnuvanın golcülerinden Luis Suarez,Muslera'dan görevi devraldı.Gole giden topu çeviren Luis kırmızı kartla oyun dışında kalırken hakeme gol baskısı yapan Sarpei saniyeler sonrasını görür gibiydi.


Gana'nın penaltıcısı A.Gyan topu direğe nişanlama anı Gana için gözyaşları bezlerinin faaliyete başlama anıydı.



Penatı atışlarına ise deyinmeye gerek yok kısaca Kingson adettendir diyerek topa bakmadan 5 penaltıda da sağına yatınca kaybettiler diyebiliriz :)

Afrika'nın gururuna,Rajevac'a ve gelecek sezon kuluplerinde mücadele edecek Ganalılara başarılar...


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails