3 Temmuz 2010 Cumartesi

Ve Alman 4'ler




Güney Afrika bize unutulmaz ve öğretici bir maç daha armağan etti.Turnuvanın aylar öncesinden favorisi Arjantin,yine turnuva öncesinden pek de yarı finale dahi layık görülmeyen Almanya ile karşılaşıyordu.


Maça hazır olan ,ne yaptığını bilen ve sahanın heryerine nokta atışla yerleştirilen taraf Ganalı Boatengli,Türk Mesutlu,Leh Kloseli,Podolskili,Tunuslu Khediralı..Panzerlerdi.


Maça Schweinsteiger'in ortasında Müller'in saç golüyle balayan Almanlar oyunun yarım saat hakimiydi işte bu sıralar benim aklıma dünkü Brezilya geldi nitekim de yarım saatten sonra Arjantin biraz daha istekliydi.





86'nın Maradona'sı kenarda da hareketliydi ancak kendi kendine sahaya etkisi yok gibiydi sadece Mourinho'nun yenisi Di Maria'yı ters bölgeye sağa aldı,etkili de oldu.


Ama orta saha üstünlüğünün Almanya'da kalması Arjantinin gayretlerini boşa çıkarır cinstendi.


Klose'nin golü de Arjantin'i mental olarak da yıktı.





Arjantin yediği ikinci golün ardından hem savunmada hem de hücumda çok etkisiz kaldı. Tangocular ikinci golün şokunu atlatamadan kalelerinde üçüncü golü gördü.
Schweinsteiger savunmayı altüst ederek içeride boş durumdaki Friedrich'i gördü. Topu önünde bulan Friedrich Heinze'den önce topa dokunarak topu filelere gönderdi ve takımının üçüncü golünü kaydetti.

Arjantin'e son darbeyi Mesut - Klose ikilisi koydu. Sol kanattan etkili şekilde ileriye çıkan Mesut penaltı noktası üzerinde bomboş bekleyen Klose'ye indirdi.Klose de Mesut'a bir asist yazdırdı.

Sonuç olarak Almanlar kazandı.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails