8 Temmuz 2010 Perşembe

Sunderland Ayakta, Lorik Galatasaray'da



Futbolunu Fransa da ispat etmiş,Lorik Cana artık Galatasaray forması giyecekmiş.Ancak Cana'nın eski takımının şehri Sunderland'de yönetime sitem hakim,Geçen sezon takımda kaptanlık yapan Cana'nın satılmasından dolayı kaygılılar.

Geçen sezon yönetim bu ayrılık haberini vermişti aslında sürekli Cana'nın düşük performansından yakınılıyordu ancak kulüp taraftarları bunun Cana'nın bireysel performans düşüklüğünden değil de görev arkadaşı Lee Cattermole'nin sakatlığının sebep olduğunu düşünüyorlar.

Lorik Cana'nın Fransa videolarını seyrettiğimizde biraz hırçın ve istekli olduğunu görüyoruz ancak bu hırçınlığın biraz da futbolun gerekliliği olduğunu düşünenlerdenim.

Galatasaray yönetimini Keita'yı satmasının takımın mücadele gücünü arttırmaya yönelik olduğunu söylemiştim.Lorik transferi de bu hususta faydalı olacaktır.

Lorik'in Kosova kökenli oluşundan ve buraya çabuk adapte olmasını beklediğinden biraz önce NtvSpor'da Özgür Buzbaş belirtti,katılmamak mümkün değil.

Ayrıca 5-6 dil konuştuğu da söyleniyor.

Avrupa deneyimi yüksek olan oyuncunun, Balkan kökenli olmasının da sarı kırmızılı ekibe uyum açısından fayda sağlayacağı düşünülüyor. Ayrıca Cana'nın eski futbolcu olan babasının da Türkiye'de forma giymesinden ötürü Türkçe bildiği kaydedildi.

Arnavutluk dışında Fransa ve İsviçre vatandaşlığı da bulunan Cana, defansif ortasaha olarak görev alacak. Başarılı futbolcunun oldukça agresif bir yapısı olduğu biliniyor. Ancak Cana, oynadığı takımlarda üstlendiği lider kimlikle tanınıyor.


Lorik Cana
Doğum tarihi: 27 Temmuz 1983
Doğum yeri: Priştine, Kosova
Boyu: 186 cm
Mevkii: Orta Saha (Defansif)

Altyapı kariyeri: Lausanne Sports - PSG

Profesyonel kariyeri:
2002-2005 PSG: 9 maç 2 gol
2005-2009 Olimpik Marsilya: 122 maç 17 gol
2009 Sunderland: 35 maç

Milli takım kariyeri:
2003- Arnavutluk 36 maç 1 gol

Transfermarkt değeri 12M € olan Cana için Galatasaray,2012'ye kadar Sunderland'e 4,5 M € ödeyecek.Cana ise yıllık 2 M € + maç başı 7500 € alacak.[4 sene aynı]

İyi bir sezon geçirmesi temennisiyle..

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails