19 Temmuz 2010 Pazartesi

Taiwo Muammasına Nokta (.)


"2005 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası 'nda Nijerya kadrosunda yer aldı ve turnuvada Lionel Messi ve Obi Mikel'in ardından En İyi Üçüncü Futbolcu olarak gösterildi. 2006 yılında ise Afrika'nın En İyi Genç Futbolcusu ödülünü kazandı."

2010'un Güney Afrika'da en şanssız takımlarından biriydi bana göre Nijerya,çünkü yaşadıkları Sol kanat savunucusu sorunu onların pek de oturmamış savunma düzenini allak bullak etti.

Taye Taiwo-Elderson Echiejile rotasyondaki en önemli oyunculardı.Ancak aynı maç içinde ikisinin de sakatlaması Nijerya takımında büyük sıkıntıya yol açmıştı.
Rabiu Afolabi 3.sol ayaklı olarak oraya monte olamadı .(her sol ayaklı da sol bek olmaz ki;o zaman Martins'i koy oraya[kafamın dağınıklığı gitsin Lagerback ile ayrıca ilgileneceğim :) ])

Ancak bütün bu olaylara rağmen Taiwo'nun Premier Lig'e transferi konuşuluyor.Geçen sene Celtic'in kapısından dönen Taiwo kötü geçirdiği Dünya Kupası'nın ardında bu sefer Ada'ya gitmek istiyor,ancak başkanını değiştiren O.Marsilya eski başkanın aksine Taiwo'nun gidişine onay vermeyecek gibi.

"
Marsilya Başkanı Jean Claude Dassier, teklifleri geri çevireceklerini belirtti.

Dassier, "Bizim için iş bitmiştir, Taiwo kalıyor. O üst düzey,göndermeyi düşünmüyoruz. Eski başkan ne düşünüyordu bilmiyorum ama benim fikrim sabit" şeklinde konuştu."

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails