16 Temmuz 2010 Cuma

3 in 1 ; Ismail Isa Mustafa




"1989 senesinde Bulgristan'daki Türk halkı, ana vatana göç edince, İsa ve ailesi de apar topar Türkiye yolunu tutarlar ve soluğu İstanbul'da alırlar. Yeni çevrelerinde kalacak yer arama, çalışacak iş bulma telaşı aileyi sıkıntıya sokarken, 26 Haziranda dünyaya merhaba diyen erkek evlatları onların bu sıkıntılı günleri içinde bir nebze soluk almalarını sağlayacaktır. İstanbul'da doğan İsmail, daha etrafını tanımadan İsa ve ailesi, Türkiye şartlarına uyum sağlayamayıp tekrar Bulgaristan'a, köylerine dönerler. Aile tekrardan eski düzenini kurma uğraşına girmişken, küçük İsmail de köyün terkedilmiş sokaklarında futbol topunun peşinde günlerini geçirirken, yaşının ilerlemesiyle Tırgovisthe'nin Svetkavitsa takımının alt yapısına yazılır."

Dün Avrupa Ligi maçları oynanırken dikkatimi çekti Levski Sofya'nın 6-0'lık galibiyetinin gollerinde Ismail(2) yazıyordu nedir,ne değildir diye araştırırken ilginç bir hikayeyle karşılaştım.

Profosyonel futbol kariyerine,komşu vilayetlerimizin takımlarından Hasköyspor'da başlayan Ismail Isa,oradan Bulgar futbolunun gökdelenlerinden Levski Sofya'ya transfer olur.Levski formasını giydikten 1 ay sonra ilk golünü rakip ağlara gönderen Ismail Isa,sezon sonunda OFC Sliven 2000 takımına kiralanır,genç yaşına rağmen burada tam 17 maçta forma giyer.

Geri döndüğünde Levski forması O'nu Şampiyonlar Ligi formasıyla karşılar ve tekrar döndüğü maçta takımı 4-0 galip ayrılır zayıf rakibi karşısında.
Gelişimine Lokomotif Mezdra'da devam kararı veren Ismail Isa,7 maçta 12 gol atınca tekrar Sofya'ya çağrılır.Ancak işler burada yürümez ve tekrar Mezdra'ya döner.Sezon sonunda 25 maç oynayara Sofya'ya tekrar dönen Ismail,Bu sezonu da 2 golle açar.İlginç bir kariyere sahp olacağına inandığım futbolcuyu bundan sonra yakından takip etmeye çalışacağım,internette yer alan özet sitelerinden Ismail'in gollerini izleyebilirsiniz,ilginç bir futbol stili var bir hücum oyuncusu olmasına karşın sert ve savunmacı.

YAKIN YAZI...

1 yorum:

admin dedi ki...

an itibariyle karabüksporla anlaştı daha yakından izleyebilirsiniz.

Related Posts with Thumbnails