13 Temmuz 2010 Salı

Malatya'dan Mestalla'ya


Transfer gerçekleştikten sonra geçmişe doğru bir araştırma yaptım,süreç nasıl gelişmiş diye.Gazetelerin arşivlerine baktım.

Fanatik'ten Alt Kademe Liglerin Uzman ismi Tunç Kayacı 5 yıllık durumu özet geçmişti.

Tunç Kayacı: Topal tam isabet

Yıllardır alt ligleri izlerim. Bir çok futbolcuyu bu sütunlarda vitrine çıkardık. Kimileri bizi mahcup etmedi, kimilerinde yanıldığımızı gördük. Herşeye rağmen yanılma payımızın az olması bizi sevindirdi. Galatasaray’da, sezon başından beri Saidou’nun yerine bir ön libero arayışı sürüyor. Bir çok yabancı futbolcunun adı dilden dile dolaşıyor. Ben de özel sohbetlerimde “Ya bu adamlar niye gözünü dışarı dikmiş, Dardanelspor’da Mehmet Topal diye bir oyuncu var. yeter de artar bile'' serzenişinde bulunuyordum. Gerçekten bugün bana ‘2. liglerden ilk önereceğiniz futbolcu kim’ deseniz, Mehmet Topal’ı söylerdim. 1.87 boyunda, 1986 doğumlu, Dardanelspor’un Malatya Belediye’de oynarken keşfettiği bu genç, gerçekten herşeyiyle tam bir orta alan oyuncusu. İki ceza alanı içinde gidip gelebilen, çok sert şutları olan ve üstün fizik gücüyle Galatasaray için biçilmiş kaftan. Yönetim biraz kesenin ağzını açsın, verdiğini fazlasıyla katlayacaktır, söylemedi demeyin.



Transfer olduktan sonra bir Eylül akşamı maça çıkmıştı Topal,Denizli karşısına.Takımın kötü performansı altında ezilen iyi performans pek ilgi çekmedi,ancak spikerin "uzaklardan sert bir vuruş" demesini engellemiyordu. O maçtan sonra bir daha zor adını andık,Topal'ın.Liverpool karşısında alınan 3-0 dan 3-2 mağlubiyetinde de Gerets'in oyunundaki eksik nokta olarak gösterilmişti.

Ertesi sezon;
"Müzmin Sakat" Linderoth'un periyodik sakatlık nöbetlerinde görevi devralan Topal artık formaya ısınmıştı diyebiliriz.

Yine Müzmin sakatlarla dolu EURO 2008 Kadrosunda da yer alan Topal eksiklerin yerini doldurnakta zorluk çekmedi turnuva boyunca,yarı finaldeki Almanya karşısındaki "panzer" oyunu O'nu Avrupa piyasasına sürükledi o dönem Galatasaray'a Everton'dan gelen 9 M €'luk teklifin reddedilişi de ilginç karşılanmıştı.Florya'da biraz daha pişen Topal,köklü değişikliklere gitmeyi planlayan Galatasaray'a yardımcı oluyordu,La Liga'ya "bonservis + alacakları" transferiyle..

Günümüze kadar pek rastlamadığımız dişarıya yerli oyuncu satışına sayılı örnekler listesine giriyordu Topal.Gerçekten takdire şayan..

Galatasaray'a 1 M $ karşılığında transfer edildi ve takıma sağladığı katkılarla bunu çoktan ödemesine karşılık kulübüne 4.2 M € diye lanse edilen bir bonservis bedeli de armağan etti. Şimdi yukarıya dönüp kırmızı,italik yazıyı bir daha okumanızı istiyorum yazı 22-08-206'ya ait..

Geçenlerde Valencia onu basına tanıttı,bizler de gururla gözlemledik.Gerçekten Türk futbolu için,Türk Futbolcucu için tartışılmaz bir örnek.Tamamıyla gayret ve inanç abidesi.

Valencia'da formayı kapması için çalışması gerek ancak yönetimin bu mali krizde ödediği bonservis bence onu forma için şanslı kılıyor.Çünkü Antrenörü de bu bonservisin karşılığını görmek isteyecektir.Partner hususunda bir kaç alternatifi var Éver Banega ve David Albelda bunlardan bazıları.Ümidimiz Mestalla'da başarılı bir sezon geçirmesi ve Türk Futbolunu oraya layıkıyla temsil etmesi.


Burdan diyeceklerim çok ama bu adam Yerli Futbocularımızın,Yerli Oyununa bir pusuladır,Onların da bu pusulayı takip etmeleri ve bir an evvel parayı bırakıp futbolun peşinden koşmaları gerekir.

Mehmet Topal nezdinde tüm oyunculara iyi sezonlar...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails